10:45 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
George Floyd (154)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη προς την αστυνομία επισήμανε σε ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Δηλώσεις μέσω των οποίων κάλεσε τους δημάρχους και τις τοπικές αρχές των ΗΠΑ να επανεξετάσουν την πολιτική τους σχετικά με τη χρήση βίας μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα, έκανε μέσω live streaming ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Reimagining Policing in the Wake of Continuous Police Violence» (Επανασχεδιάζοντας την αστυνόμευση, εν μέσω της συνεχόμενης αστυνομικής βίας), που φιλοξένησε το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Ομπάμα: «Σήμερα, παροτρύνω κάθε δήμαρχο σε αυτή τη χώρα να επανεξετάσει τη χρήση βίας προς τα μέλη της κοινότητάς του και να δεσμευτεί για μια έκθεση σχετικά με τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις».

Οι δηλώσεις και οι παρατηρήσεις του 44ου προέδρου των ΗΠΑ ήταν οι πρώτες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και τις ταραχές που έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως είναι σημαντικό για τους δήμαρχους να διασφαλίσουν ότι η αστυνομία στις πόλεις τους χρησιμοποιεί τη δύναμή της με τρόπους που αυξάνουν την ασφάλεια των πολιτών και όχι να προκαλούν τραγωδίες.

Οι προτάσεις του Ομπάμα

Ως οδηγό για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει, επικαλέστηκε μια ειδική ομάδα που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν, ενός νεαρού μαύρου και τις  συγκεκριμένες συστάσεις που ανέπτυξε αυτή η ομάδα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των αστυνομικών και των κοινοτήτων.

«Έχουμε πλέον περισσότερες πληροφορίες και περισσότερα δεδομένα σχετικά με το τι λειτουργεί» δήλωσε ο Ομπάμα, επικαλούμενος εκθέσεις από κοινωνικές ομάδες όπως την Campaign Zero και την Color of Change.

«Αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι τι λειτουργεί, τι όχι, όσον αφορά τη μείωση των περιστατικών αστυνομικής κακής συμπεριφοράς και βίας. Ας προχωρήσουμε και ας αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε. Χρειαζόμαστε δημάρχους, στελέχη της κομητείας και άλλους που είναι σε θέσεις εξουσίας να πουν "Αυτή είναι μια προτεραιότητα. Αυτή είναι μια συγκεκριμένη απόκριση"» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θέμα:
George Floyd (154)
Tags:
Μεταρρυθμίσεις, θάνατος, διαδηλώσεις, αναταραχές, ΗΠΑ, αστυνομία, Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Φλόιντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK