22:56 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (782)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Παραγουάη έσκισε το πουκάμισό του εν μέσω συνεδρίασης στο κοινοβούλιο, ζητώντας από την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τα σύνορα με τη Βραζιλία, τα οποία έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησε ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Παραγουάη να εκφράσει την αντίθεσή του για το γεγονός πως παραμένουν κλειστά τα σύνορα στη χώρα του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο βουλευτής Χόρχε Μπρίτεζ βγήκε κυριολεκτικά από τα ρούχα του, σκίζοντας το πουκάμισό του, ενώ ζητούσε από την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τα σύνορα με τη Βραζιλία, τα οποία έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν θέλω να πεθάνει κανένας, αλλά για περισσότερες από 60 ημέρες έχουν κλείσει Σιουδάδ δελ Έστε» δήλωσε ο βουλευτής, κάτοικος της πόλης που βρίσκεται στα σύνορα Παραγουάης-Βραζιλίας.

Κατά τη διάρκεια μιας πολύ συναισθηματικής ομιλίας, πρώτα έβγαλε το σακάκι του και έπειτα έσκισε το πουκάμισό του, μένοντας γυμνός από τη μέση και πάνω.

«Πρέπει να εργαστούμε, θα ακολουθήσουμε όλα τα πρωτόκολλα» φώναξε και τόνισε ότι το 80% του πληθυσμού στα σύνορα εξαρτάται από το εμπόριο με τη Βραζιλία.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μπασίλιο Νούνιεζ επέκρινε τον συνάδελφό του, εκτιμώντας πως «αυτή η ενέργεια τύπου “στριπτίζ” δεν ήταν η πρέπουσα». Ζήτησε μάλιστα να επιβληθούν κυρώσεις στον Μπρίτεζ.

Η κυβέρνηση του Μάριο Άρντο Μπενίτεζ έκλεισε τη συνοριακή διάβαση στη διεθνή γέφυρα La Amistad («Φιλία») πάνω από τον ποταμό Παρανά για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Σιουδάδ δελ Έστε διαθέτει περίπου 20.000 επιχειρήσεις που πωλούν αγαθά όπως ηλεκτρονικά προϊόντα, ρούχα και τσιγάρα στη Βραζιλία. Προς το παρόν, οι υγειονομικές αρχές επιτρέπουν μόνο την είσοδο και την έξοδο φορτηγών με εμπορεύματα, ωστόσο όχι την είσοδο πολιτών, πέρα από εκείνους που επιχειρούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Η Βραζιλία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως. Μέχρι την Πέμπτη, είχαν επιβεβαιωθεί πάνω από 590.000 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι στη χώρα που αποδίδονται σε επιπλοκές του κορονοϊού, ξεπερνούν τους 32.000.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (782)
Tags:
πουκάμισο, βουλευτής, Βραζιλία, κρούσματα, κρούσμα, σύνορα, Παραγουάη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK