08:40 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
George Floyd (150)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ορισμένος αριθμός στρατιωτών που βρίσκονταν στην Ουάσινγκτον αποχώρησαν από την περιοχή όπου βρίσκονταν.

Στην αποχώρηση αριθμού στρατιωτών από την πόλη της Ουάσινγκτον προχωρά ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Υπενθυμίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας είχαν σπεύσει στρατιώτες, για την περίπτωση που θα έπρεπε να ενισχυθούν οι τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου αν οι ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ ξέφευγαν από τον έλεγχο.

Όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Sputnik, η απομάκρυνση επιπλέον στρατιωτών από την Ουάσινγκτον θα γίνει «υπό προϋποθέσεις».

«Το υπουργείο έλαβε την απόφαση για επιστροφή ορισμένων μελών του στρατού στις βάσεις τους. Η στρατιωτική ηγεσία παρακολουθεί συνέχεια τη δυναμική της κατάστασης. Η επιστροφή των εναπομείναντων στρατιωτών στις βάσεις τους θα γίνει υπό προϋποθέσεις» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, πως εκατοντάδες στρατιωτών εγκατέλειψαν την ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον, κατευθυνόμενοι στις βάσεις τους στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι 1.600 στρατιώτες που αναπτύχθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ στην περιοχή της Ουάσινγκτον, είχαν σκοπό να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη κλιμάκωση της βίας στην πόλη. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, οι στρατιώτες βρίσκονταν σε «υψηλό βαθμό ετοιμότητας», αλλά δεν συμμετείχαν σε αμυντική υποστήριξη των τοπικών αρχών.

Αν και οι στρατιώτες επρόκειτο να επιστρέψουν στις βάσεις τους νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, ανακάλεσε την απόφαση για απομάκρυνσή τους, παρατείνοντας την παρουσία τους στην Ουάσινγκτον για 24 ακόμα ώρες.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης, ανακοίνωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε τεθεί σε ισχύ ώστε να αντιμετωπιστούν οι ταραχές, δεν θα ισχύσει για το βράδυ της Πέμπτης.

 

Θέμα:
George Floyd (150)
Tags:
Ουάσινγκτον, Πεντάγωνο, στρατιώτες, αμερικανικός στρατός, στρατός, Τζορτζ Φλόιντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK