10:11 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την ημερομηνία για την ψηφοφορία περί των μεταρρυθμίσεων στο σύνταγμα της Ρωσίας, ένα βίντεο προκαλεί έντονο διάλογο στη ρωσική κοινωνία.

Σε έναν έντονο διάλογο έχουν εμπλακεί οι ακτιβιστές στη Ρωσία, ύστερα από την παρουσίαση ενός βίντεο που αφορά στο δικαιώμα της γκέι κοινότητας της χώρας στο να υιοθετήσει παιδιά και το οποίο έγινε viral, λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για τις αλλαγές στο σύνταγμα της Ρωσίας.

Το ανεπίσημο βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε από το ιδιωτικό δίκτυο ενημέρωσης Patriot, παρουσιάζει μια σκηνή ενός ορφανού αγοριού το οποίο υιοθετείται, για να ανακαλύψει αργότερα πως η μελλοντική του «μητέρα» είναι στην πραγματικότητα άνδρας.

Το βίντεο, το οποίο καταλήγει καλώντας να ψηφιστούν οι προτεινόμενες αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας, έχει δημιουργήσει έναν έντονο διάλογο στη χώρα, καθώς οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γκέι, ζήτησαν από την Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας και το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, να πραγματοποιηθεί έρευνα για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του βίντεο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν «υποκινεί μίσος και εχθρικότητα προς μια ομάδα ανθρώπων, επειδή ανήκουν στην κοινωνική ομάδα των γκέι, υποβαθμίζει την αξιοπρέπεια του ατόμου και είναι ξεκάθαρα προκατειλημμένο εκ φύσεως».

Οι παραδοσιακές οικογενειακές αξίες

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ετοιμάζεται για μια πολυαναμενόμενη εθνική ψηφοφορία για μεταρρυθμίσεις στο σύνταγμα, που έχουν προταθεί από τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα μέσα στο έτος. Οι προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις εγκρίθηκαν από ειδική επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για τις επερχόμενες συνταγματικές αλλαγές τον Φεβρουάριο του 2020, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ρωτήθηκε για τις εκκλήσεις, ώστε να κατοχυρώσει τον ορισμό της οικογένειας ως «την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας» στο σύνταγμα, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη του νόμου για αυτό το θέμα.

Βλαντίμιρ Πούτιν
© Sputnik / Alexey Druzhinin
Βλαντίμιρ Πούτιν

Ενώ υπογράμμισε πως η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας ονομάζεται γάμος και πως «είναι λίγο διαφορετικό με την οικογένεια», ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε για μια προσεκτική προσέγγιση στη διατύπωση, ενώ γνωστοποίησε πως η Ρωσία δεν θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά «μητέρα» και «πατέρας» με τα «γονέας νούμερο 1» και «γονέας νούμερο 2» για όσο ο ίδιος παραμένει πρόεδρος.

Καθώς ο ακρογιωνιαίος λίθος της ρωσικής κοινωνίας είναι η παραδοσιακή οικογένεια, η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις κατηγορίες περί διώξεων κατά της γκέι κοινότητας.

Το 2013, η χώρα παρουσίασε ένα νόμο, ο οποίος απαγορεύει την προπαγάνδα για μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις προς ανηλίκους, με το νόμο να επιφυλάσσει βαριές ποινές για τους παραβάτες, ωστόσο δεν ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία καθεαυτή.

 

Tags:
πατέρας, μητέρα, παιδί, οικογένεια, Βλαντίμιρ Πούτιν, Μεταρρυθμίσεις, ψηφοφορία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK