22:44 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ιρακινός πολιτικός επιμένει για πλήρη απόσυρση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα, ειδικά των αμερικανικών, ακόμα και αν ζητηθεί παράταση.

Την απόφαση της Βαγδάτης να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ για παράταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα, γνωστοποίησε πολιτικός του Ιράκ.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Βαγδάτης, οι οποίες θα ξεκινήσουν στα μέσα του μήνα, θα αποτύχουν να παράγουν απτά αποτελέσματα εάν δεν συζητηθεί η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα» δήλωσε ο Καρίμ αλ-Μουχαμαντάβι, μέλος της επιτροπής ασφάλειας και άμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων al-Maalomah.

Σύμφωνα με τον Μουχαμαντάβι, η ιρακινή κυβέρνηση «πρέπει να προσέξει» κατά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία τον Ιανουάριο και να διατάξει την άμεση απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, «ειδικά τα αμερικανικά στρατεύματα».

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παραμείνουν στο Ιράκ και επιδιώκουν να επιτύχουν αυτό τον στόχο ασκώντας περισσότερη πίεση (σ.σ. στην ιρακινή κυβέρνηση) και αναβιώνοντας την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις προσπάθειες» δήλωσε ο ιρακινός νομοθέτης.

Στις 9 Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ, Αντέλ Αμπντούλ-Μαχντί, ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να στείλει μια αντιπροσωπεία στη Βαγδάτη που είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση της απόσυρσης.

Ο 78χρονος νομοθέτης, υποστήριξε πως το Ιράκ είχε απορρίψει τις παραβιάσεις της κυριαρχίας του, όσον αφορά στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ που παραβίασαν τον ιρακινό εναέριο χώρο κατά τη δολοφονία του κορυφαίου ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι στις αρχές του έτους.

Tags:
Κασέμ Σολεϊμανί, αμερικανικός στρατός, στρατός, Βαγδάτη, Ιράκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK