22:46 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αρχισυντάκτρια του δικτύου RT και του πρακτορείου Sputnik δήλωσε πως το γερμανικό τμήμα του RT έχει στοχοποιηθεί επειδή είναι δημοφιλές.

Για «τιμωρία» του δικτύου RT από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, επειδή δεν δημοσίευσε ψευδείς ειδήσεις, (fake news), έκανε λόγο η αρχισυντάκτρια του Sputnik και του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

«Για ακόμα μια φορά, το Facebook μας τιμώρησε για ψευδείς ειδήσεις που δεν δημοσιεύσαμε. Στα τέλη Μαΐου, το γερμανικό τμήμα του RT δημοσίευσε ένα άρθρο για την κατασκευή ενός νοσοκομείου όπου θα νοσηλεύονταν ασθενείς με κορονοϊό στην Ούφα. Το επίσημο εργαλείο διασταύρωσης στοιχείων των αραβικών ειδήσεων(!) επισήμανε πως πρόκειται για ψευδή είδηση. Για να το αποδείξει, για κάποιο λόγο πρόσθεσε έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο προς την ψευδή είδηση κάποιου(!) για τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν» έγραψε η Σιμονιάν σε ανάρτησή της στο Telegram αργά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια, το RT έχει ζητήσει από τους υπεύθυνους διασταύρωσης στοιχείων να δείξουν πώς συνδέεται η είδηση για το νοσοκομείο ασθενών κορονοϊού με την αραβική ανάρτηση για τον Μακρόν.

«Δήλωσαν πως δεν ξέρουν πώς έγινε – πως ενδεχομένως πρόκειται για τεχνικό λάθος. Οι υπεύθυνοι διασταύρωσης στοιχείων έχουν ενισχύσει τις ενέργειές τους προς το γερμανικό μας τμήμα, μετά την είσοδο του RT Deutsch στη λίστα με τα πέντε πιο δημοφιλή γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης» συμπλήρωσε.

Κατά τα τελευταία χρόνια, μέσα ενημέρωσης με βάση τη Ρωσία, ειδικά το δίκτυο RT και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, έχουν αντιμετωπίσει σημαντικές πιέσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για υποτιθέμενη διασπορά ψευδών ειδήσεων και για προπαγάνδα.

Οι αξιωματούχοι της Ρωσίας, καθώς και το RT και το Sputnik, αντικρούουν τις κατηγορίες αυτές, δηλώνοντας πως τα δυτικά κράτη προσπαθούν να πολεμήσουν εναλλακτικές γνώμες.

Tags:
Facebook, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, ειδήσεις, fake news, Sputnik, RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK