17:56 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (38)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων είχε καταστραφεί μερικώς στην πυρκαγιά του 2019, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης είχαν διακοπεί λόγω κορονοϊού.

Πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2021 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, όπως επιβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί. 

Ο ναός–σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας και μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς είχε υποστεί μεγάλη καταστροφή κατά την πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019.

«Ολοκληρώνουμε όλη τη σταθεροποίηση. Λογικά, μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες τον Ιανουάριο του 2021» δήλωσε στους δημοσιογράφους στα εγκαίνια έκθεσης παιδικών σχεδίων που απεικονίζουν τον καθεδρικό ναό, και είχαν τοποθετηθεί πάνω στην περίφραξη του εργοταξίου, παρουσία του Ζαν-Λουί Ζορζελέν, του επικεφαλής των επιχειρήσεων ανοικοδόμησης αυτού του κοσμήματος της γοτθικής τέχνης.

Τα εμπόδια δείχνουν να είναι δίχως τέλος για το εργοτάξιο καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε καθυστερήσει λόγω των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν εξαιτίας της μόλυνσης από μόλυβδο. 

Στη συνέχεια το φθινόπωρο και τον χειμώνα, η κακοκαιρία εμπόδισε τις εργασίες, ενώ την άνοιξη, ο κορονοϊός ακινητοποίησε κάθε δραστηριότητα στο εργοτάξιο το οποίο κατάφερε να ξαναρχίσει πρόσφατα, κυρίως με την τελευταία φάση της δύσκολης επιχείρησης αποσυναρμολόγησης του ικριώματος του τόξου της Νοτρ Νταμ που άρχισε την περασμένη βδομάδα.

Η φιλοδοξία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι να ξαναδώσει ζωή στον καθεδρικό ναό μέχρι το 2024.

Θέμα:
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (38)
Tags:
Γαλλία, καταστροφή, φωτιά, Παναγία των Παρισίων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK