01:19 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία, ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία συνδέονται με τον Ρώσο Αλεξάντερ Βίνικ.

Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ύψους 90 εκατ. δολαρίων, προχώρησαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος» μέσω του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin.

Σύμφωνα με τις νεοζηλανδικές Αρχές, πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία, τα οποία συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Ρώσο κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, μετά το αίτημα των ΗΠΑ, με την κατηγορία του «ξεπλύματος χρήματος».

Ο «Mr. Bitcoin» παρέμεινε στην Ελλάδα υπό κράτηση για τουλάχιστον 30 μήνες - χωρίς δίκη ή καταδίκη, κάτι το οποίο είναι αντίθετο στο Σύνταγμα της Ελλάδος (ως ανώτατο όριο κράτησης ορίζονται οι 18 μήνες).

Τον Νοέμβριο του 2018, διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του, ξεκίνησε απεργία πείνας, η οποία διήρκεσε 88 ημέρες, επιβαρύνοντας σημαντικά την υγεία του.

Μετά την υπουργική απόφαση για την έκδοσή του στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, ο Αλεξάντερ Βίνικ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξανά την απεργία πείνας.

Κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία, ο «Mr. Bitcoin» βρίσκεται υπό κράτηση στο Παρίσι, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα των γαλλικών εισαγγελικών αρχών.

Tags:
έκδοση, κατάσχεση, περιουσιακά στοιχεία, περιουσία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK