21:00 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συμβολική πτήση πάνω από την ΑΟΖ της Κύπρου θα πραγματοποιήσει αύριο ο Ζοζέπ Μπορέλ, μαζί με τον Σάββα Αγγελίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).

Στην Κύπρο μεταβαίνει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

Στο επίκεντρο θα τεθούν οι πτυχές της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Επίσης, όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, Αγγελίδης και Μπορέλ μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) θα πετάξουν με ελικόπτερα της ΕΦ πάνω από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) για να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση.

Tags:
επίσκεψη, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Ζοζέπ Μπορέλ, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, τουρκική προκλητικότητα, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Κυπριακή ΑΟΖ, Κυπριακό, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK