13:13 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (835)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια και οι νεκροί τους 124.000.

Το Λογιστικό Γραφείο της αμερικανικής κυβέρνησης (USGAO) ανακοίνωσε ότι καταβλήθηκαν κατά λάθος πληρωμές συνολικού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τον κορονοϊό σε νεκρούς Αμερικανούς.

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το USGAO ανέφερε ότι στις 30 Απριλίου σχεδόν 1,1 εκατομμύριο πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή έλαβαν ειδοποίηση για να εισπράξουν το χρηματικό ποσό των 1.200 δολαρίων έκαστος, ως μέρος του προγράμματος οικονομικής αρωγής του Κογκρέσου.

«Οι αποζημιώσεις  σε ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή υπογραμμίζει τη σημασία του να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στην παροχή κρατικής βοήθειας στους πολίτες» επισημαίνει το USGAO.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό συνέβη γιατί για τις πληρωμές που έγιναν -και βασίζονταν στο σύστημα που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2008-2009- δεν υπήρξε συγχρονισμός μεταξύ της Εφορίας (IRS) και του Υπουργείου Οικονομικών.

«Η Εφορία έχει πρόσβαση στο αρχείο θανάτων της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών και το Γραφείο της Φορολογικής Υπηρεσίας που υπάγεται σε αυτό, που είναι υπεύθυνο για την καταβολή πληρωμών, δεν είχε τέτοια πρόσβαση» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Κράτος ζητάει πίσω τα λεφτά

Με αυτά τα δεδομένα το USGAO ζήτησε από το Κογκρέσο να παράσχει στο Υπουργείο Οικονομικών «πλήρη πρόσβαση στο αρχείο θανάτων της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης και απαίτησε το υπουργείο να το χρησιμοποιεί συνεχώς, ώστε να μειωθούν οι περιπτώσεις λανθασμένων πληρωμών».

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνούτσιν, όσο και η Εφορία ξεκαθάρισαν ότι οι πληρωμές στους νεκρούς πολίτες θα επιστραφούν, κάτι που υποστηρίζει και το USGAO.

Το Λογιστικό Γραφείο της αμερικανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι «προτείνει η Εφορία να εξετάσει αποδοτικές επιλογές για το πώς θα ειδοποιηθούν αυτοί που έλαβαν τις λανθασμένες πληρωμές και για τον τρόπο που θα τις επιτρέψουν».

Υπενθυμίζεται ότι το ύψους 2 τρισ. δολαρίων πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για τον κορονοϊό (CARES), εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον περασμένο Μάρτιο, με στόχο να βοηθηθούν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πολίτες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 75.000 δολάρια δικαιούνται οικονομική βοήθεια 1.200 δολαρίων, ενώ παντρεμένα ζευγάρια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 150.000 δολάρια, θα πάρουν βοήθημα 2.400 δολαρίων

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς (Johns Hopkins University), οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, καθώς έχουν ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια με πάνω από 124.000 νεκρούς.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (835)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, κρούσματα, ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK