15:49 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ποσό που θα χρειαστεί για να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο, αλλά και για να διεξαχθούν τεστ για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η συμμαχία υπό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό χρειάζεται 31,3 δισ. δολάρια τους επόμενους 12 μήνες. Το ποσό αυτό απαιτείται για αναπτύξει και να κυκλοφορήσει τεστ, θεραπείες και εμβόλια.

Μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί 3,4 δισ. δολάρια, με ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 27,9 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 13,7 δισ. δολάρια «είναι επειγόντως απαραίτητα».

Η πρωτοβουλία του ΠΟΥ αποσκοπεί στο να αυξήσει τη διανομή 500 εκατ. τεστ και 245 εκατ. θεραπευτικών αγωγών σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως τα μέσα του 2021. Την ίδια ώρα, σκοπεύει να αυξήσει τη διανομή 2 δισ. δόσεων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου 1 δισ. που θα αγοραστεί από χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, έως τα τέλη του 2021.

Ο ΠΟΥ εργάζεται με μια μεγάλη συμμαχία οργανισμών ανάπτυξης, χρηματοδότησης και διανομής εμβολίων, στο πλαίσιο της εκστρατείας που ονομάζει ACT-Accelerator Hub, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, τεστ, θεραπεία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK