16:32 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ιράν επιβεβαίωσε τον Μάρτιο ότι οι συσκευές καταγραφής δεδομένων από την πτήση PS752, που κατερρίφθη στην Τεχεράνη τον Ιανουάριο, θα σταλούν στην Ουκρανία ή τη Γαλλία για αποκρυπτογράφηση. Ωστόσο, η παράδοση καθυστέρησε από την πανδημία του κορονοϊού στο Ιράν.

Η Τεχεράνη θα στείλει τους καταγραφείς πτήσης από το ουκρανικό επιβατικό αεροπλάνο που κατερρίφθη κατά λάθος από τον ιρανικό στρατό, στη Γαλλία τον επόμενο μήνα, δήλωσε η Γαλλική Αρχή Διερεύνησης Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας σε tweet της την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Αρχή, η τεχνική επεξεργασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.

Επιπλέον, το συμβούλιο ασφάλειας μεταφορών του Καναδά έγραψε στο Twitter ότι θα στείλει ειδικούς στη Γαλλία για να συμμετάσχει στη λήψη των δεδομένων από το αεροσκάφος.

Το Ιράν δεσμεύτηκε να παραδώσει τα μαύρα κουτιά από το κατεστραμμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στη Γαλλία χωρίς καθυστέρηση.

Η Ουκρανία, με τη σειρά της, δεσμεύτηκε να παραδώσει την υπόθεση που αφορά την πτήση PS752 σε διεθνή δικαστήρια εάν η Τεχεράνη δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε σχέση με την τραγωδία.

Στις 8 Ιανουαρίου, ένα Boeing 737 της Ukraine International Airlines συνετρίβη αμέσως μετά την αναχώρησή του από αεροδρόμιο στην Τεχεράνη.

Πολίτες του Ιράν, του Καναδά, της Ουκρανίας, του Αφγανιστάν, της Γερμανίας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν μεταξύ των 176 επιβατών και του πληρώματος που σκοτώθηκαν.

Το Ιράν αργότερα αποκάλυψε ότι ο στρατός του έριξε το αεροπλάνο κατά λάθος.

Tags:
μαύρο κουτί, Τεχεράνη, Ιράν, Boeing 737 MAX 8, Boeing, Ουκρανία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK