15:32 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, γνωστοποίησε πως υπέγραψε διάταγμα για την προστασία μνημείων και αγαλμάτων στις ΗΠΑ.

Εκτελεστικό διάταγμα για την προστασία μνημείων και αγαλμάτων, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ δυνατό» υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ώρες πριν από την ανάρτησή του για το διάταγμα, ο Τραμπ σε άλλη του ανάρτηση έγραφε πως 10ετή κάθειρξη θα ήταν επαρκής, για όσους υποτίθεται είχαν βανδαλίσει άγαλμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Άντριου Τζάκσον, στην πλατεία Λαφαγιέτ στην πόλη της Ουάσινγκτον.

Αν η πρότασή του για την κάθειρξη πραγματοποιηθεί, αυτοί που θα καταδικαστούν, θα βρεθούν στη φυλακή για περισσότερο χρόνο από όσους βρεθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για τους οποίους η μέγιστη ποινή που ορίζει η ομοσπονδιακή νομοθεσία ορίζει τα οκτώ χρόνια.

Η καταστροφή και ο βανδαλισμός αγαλμάτων, μνημείων και συμβόλων της Συνομοσπονδίας των Νοτίων -αλλά άλλων μνημείων που θεωρούνται ρατσιστικά- έχει ενταθεί κατά τις τελευταίες  διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και των παρόμοιων διαδηλώσεων που ζητούν την αποδυνάμωση των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα. Αυτή η απαίτηση ωστόσο, βρίσκει αντίθετο τόσο τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, στις 20 Ιουνίου στην Τάλσα της Οκλαχόμα, ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να διατηρήσουν την «κληρονομιά» της χώρας, καθώς τα αγάλματα και τα σύμβολα της Συνομοσπονδίας αφαιρούνται και απαγορεύονται σε ολόκληρη τη χώρα.

«Αν θέλετε να σώσετε την κληρονομιά σας, θέλετε να σώσετε αυτήν την όμορφη κληρονομιά, έχουμε μια μεγάλη κληρονομιά, είμαστε μια υπέροχη χώρα», δήλωσε στην ομιλία του, προσπαθώντας να ανασύρει στη μνήμη του κοινού ένα παλιό σύνθημα, το «κληρονομιά, όχι μίσος» που αφορά στο να συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η σημαία της Συνομοσπονδίας των Νοτίων.

Tags:
ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μνημείο, άγαλμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK