20:10 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπεύθυνοι μουσικού φεστιβάλ είχαν την ατυχή έμπνευση να το ονομάσουν «COVID Ανοσία της Αγέλης» και άλλαξαν τελικά το όνομα λόγω των επικρίσεων.

Στην αλλαγή του ονόματος ενός μουσικού φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, προχωρούν οι υπεύθυνοι που το διοργανώνουν, αφού το όνομα «COVID Ανοσία της Αγέλης Φεστιβάλ» δημιούργησε πολλά αρνητικά σχόλια και επικρίσεις, την ίδια ώρα που η πανδημία του κορονοϊού αφαιρεί ζωές σε όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ, με ημερομηνίες διεξαγωγής από τις 16 έως τις 18 Ιουλίου, μετονομάστηκε τελικά σε «July Mini Fest», αλλά οι κριτικές έκαναν μερικούς από τους μουσικούς και τα συγκροτήματα που είχαν δεχτεί να συμμετάσχουν, να αποχωρήσουν από τη μουσική εκδήλωση.

«Οι άνθρωποι λένε ότι βαρέθηκαν να ακούν άλλους να τους λένε τι να κάνουν και τι να μην κάνουν,  εξαιτίας του κορονοϊού. Δουλεύω σε νοσοκομείο, βλέπω τι κάνει ο κορονοϊός όταν πάει άσχημα. Έχετε δει ποτέ κάποιον σε αναπνευστήρα; Είναι τρομακτικό» σχολίασε ένας χρήστης στην ανάρτηση του Facebook.

«Ακούστε τους ειδικούς και μείνετε σπίτι. Αυτό είναι σοβαρό, σκεφτείτε τον συνάνθρωπό σας. Μην πάτε σε αυτό. Μείνετε ασφαλείς» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

Ένας άλλος χρήστης σχολίασε ότι η εκδήλωση ήταν μια «απίστευτα ηλίθια ιδέα».

«Οι διοργανωτές, ο χώρος και η κάθε μπάντα πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους. Αυτό το "φεστιβάλ" αποδεικνύει πως κανείς από εσάς δεν δίνει δεκάρα για την υγεία και την ασφάλεια των θαυμαστών» πρόσθεσε άλλος χρήστης.

Η αντίδραση των διοργανωτών και οι αποχωρήσεις μουσικών

Σε μια δήλωση την Τετάρτη στη σελίδα του Q&Z Expo Center στο Facebook, οι υπεύθυνοι έγραψαν: «για τα πρακτικά, ο χώρος του φεστιβάλ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10.000 άτομα. Αυτή είναι μια εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο για 3 ημέρες».

«Πουλάμε μόνο το 20% των εισιτηρίων, οπότε ο καθένας έχει την επιλογή και την ικανότητα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το φεστιβάλ επίσης δεν ονομάζεται «Ανοσία Αγέλης» και το όνομα δεν συνδέεται πλέον με κανένα από τα δικά μας μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή την προώθησή μας», προσθέτουν στη δήλωσή τους οι υπεύθυνοι.

Ένα συγκρότημα, που ονομάζεται Nonpoint, ανακοίνωσε την Τετάρτη σε βίντεο στο Facebook ότι δεν θα συμμετέχει στην εκδήλωση, εξαιτίας του αρχικού της ονόματος.

Ένα άλλο συγκρότημα που ονομάζεται Kaleido, έγραψε σε ανάρτηση πως, δεν θα συμμετάσχει επειδή δεν «θέλουμε να θέσουμε τους θαυμαστές μας σε κίνδυνο, σε μια κομητεία με αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης».

Το Ρίνγκλ, της κομητείας Μάραθον, όπου είναι και η τοποθεσία του φεστιβάλ, έχει «υψηλά» νούμερα στα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας του Ουισκόνσιν.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK