19:44 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρώτο πανεπιστήμιο που απονέμει πτυχίο για σπουδές στην παράδοση των μαχητών νίντζα είναι το πανεπιστήμιο Μίε που βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Πτυχίο για σπουδές νίντζα, απονέμει ιαπωνικό πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι σπουδές γίνονται στο πανεπιστήμιο Μίε της Ιαπωνίας και ο μεταπτυχιακός φοιτητής, Γκενίτσι Μιτσουχάσι, 45 ετών, πέρασε δύο χρόνια εξετάζοντας ιστορικά έγγραφα σχετικά με την αληθινή φύση των μαχητών νίντζα, την ίδια ώρα που τελειοποιούσε τις δεξιότητές του στις πολεμικές τέχνες.

Ο Μιτσουχάσι, ολοκλήρωσε το μάστερ τον Μάρτιο στο πανεπιστήμιο Μίε στην κεντρική Ιαπωνία, με το μέρος του νομού Μίε, που ήταν κάποτε γνωστό ως επαρχία Ίγκα, να θεωρείται ο τόπος από όπου ξεκίνησαν οι νίντζα.

Ο Μιτσουχάσι σπούδασε στο παρελθόν αγροτική ανάπτυξη στο πανεπιστημίου του Κιότο και άρχισε να μαθαίνει κουνγκ-φου και άλλες πολεμικές τέχνες κατά τη νεαρή του ηλικία, όταν άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τους νίντζα.

Εκτός από την εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων στις πολεμικές τέχνες, έμαθε και εφάρμοσε στην καθημερινότητά του τον τρόπο ζωής και τις σύνθετες παραδόσεις των ειδικών των πολεμικών τεχνών κατά τη φεουδαρχική περίοδο, αναφέροντας στο πρακτορείο AFP ότι έλαβε σοβαρά όλα τα στοιχεία του να είσαι νίντζα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν εμφανίζονται στις κινηματογραφικές ταινίες.

«Διάβασα ότι οι νίντζα ​​δούλευαν ως αγρότες το πρωί και εκπαιδεύονταν στις πολεμικές τέχνες το απόγευμα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον συνδυασμό, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να μάθω για τον πραγματικό νίντζα».

Έτσι, ο Μιτσουχάσι καλλιεργούσε λαχανικά και εργάστηκε στις τεχνικές των πολεμικών τεχνών, εκτός από τις λεπτομερείς μελέτες του για τους νίντζα στην τάξη.

Οι νίντζα ​​είναι διάσημοι ως μαυροφορεμένοι εκτελεστές, με απίστευτες δεξιότητες, που σημαίνει ότι είχαν επίσης «ολοκληρωμένες δεξιότητες επιβίωσης» πρόσθεσε.

Οι νίντζα πιστεύεται πως ξεκίνησαν να εμφανίζονται στις αρχές του 15ου αιώνα, όταν οι φεουδάρχες τους προσλάμβαναν ως μισθοφόρους κατασκόπους, για να διεισδύουν σε εχθρικά κάστρα και να λαμβάνουν πληροφορίες.

Ο Γιούτζι Γιαμάντα, καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μίε, ο οποίος είναι ειδικός στο θέμα των νίντζα, περιέγραψε τον Μιτσουχάσι στην εφημερίδα Asahi Shimbun, ως «πραγματικό πρότυπο για μεταπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν νίντζα» λόγω του τρόπου με τον οποίο συνδυάστηκε με την τοπική κοινότητα.

Ο Γιαμάντα επεσήμανε για όσους μπορεί να ενδιαφέρονται πως, το μάθημα έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν για τους νίντζα ​​και όχι «να γίνουν [νίντζα]», ανέφερε το AFP.

Tags:
πολεμικές τέχνες, μεταπτυχιακά, Πανεπιστήμιο, σπουδαστές, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK