17:29 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσίδα κοσμοναύτης Άνα Κικίνα θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2022 σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας.

Το 2022 θα φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η μόνη εν ενεργεία γυναίκα κοσμοναύτης της Ρωσίας, Άνα Κικίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής διαστημικής εταιρείας, Roscosmos.

«Η Άνα Κικίνα θα κατευθυνθεί προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ως μέρος του ρωσικού πληρώματος, σε δύο χρόνια», δήλωσε η Roscosmos, με ανάρτησή της στο Twitter.

​Η Κικίνα, είναι η μόνη γυναίκα κοσμοναύτης της Ρωσίας από τον Σεπτέμβριο του 2016. Τον Νοέμβριο του 2017, συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα Scientific International Research in Unique Terrestrial Station, το οποίο είναι σχεδιασμένο να προετοιμάζει για αποστολές στο βαθύ διάστημα, κυρίως εκείνες της Lunar Orbital Platform-Gateway (Σεληνιακή Τροχιακή Πλατφόρμα – Gateway).

Η Σοβιετική Ένωση και η Ρωσία έχουν στείλει στο διάστημα τέσσερις γυναίκες. Τη Βαλεντίνα Τερέσκοβα το 1963, τη Σβετλάνα Σαβιίτσκαγια το 1982 και το 1984, τη Γιελένα Κοντάκοβα το 1994-1995 και τη Γιελένα Σέροβα το 2014.

Προς το παρόν, οι κοσμοναύτες της Roscosmos, Ανατόλι Ιβανίσιν και Ιβάν Βάγκνερ παραμένουν στο διαστημικό σταθμό έως τις 22 Οκτωβρίου, ως μέλη της 63ης αποστολής.

Tags:
Ρωσία, κοσμοναύτες, κοσμοναύτης, Roscosmos, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, διάστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK