18:50 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ απαιτεί από τις αμερικανικές αρχές να λάβουν μέτρα για fake news που προκαλούν απειλές προς διπλωμάτες.

Την απαίτηση από τις αμερικανικές αρχές να ενεργήσουν για τις απειλές που δέχονται Ρώσοι διπλωμάτες στις ΗΠΑ, ύστερα από ψευδείς ειδήσεις, εξέφρασε η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Οι απειλές ξεκίνησαν ύστερα από δημοσίευμα των New York Times, το οποίο ανέφερε πως ρωσική στρατιωτική μονάδα πληροφοριών στο Αφγανιστάν, προσέφερε ανταμοιβή σε παραστρατιωτικούς που συνδέονται με τους Ταλιμπάν, για τη δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών, των συμμαχικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

Η ρωσική διπλωματική αποστολή αντέκρουσε τους ψευδείς ισχυρισμούς, τονίζοντας παράλληλα πως μετά από το δημοσίευμα οι υπάλληλοι της πρεσβείας απειλήθηκαν.

​«Αβάσιμες και ανώνυμες κατηγορίες [δημοσιεύθηκαν από τους New York Times] πως η Μόσχα είναι ο εγκέφαλος δολοφονίας Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, έχουν ήδη οδηγήσει σε άμεσες απειλές για τη ζωή των υπαλλήλων των ρωσικών πρεσβειών στην πόλη της Ουάσιγκτον και στο Λονδίνο» έγραψε η ρωσική πρεσβεία σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

Η ρωσική διπλωματική αποστολή κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για τις απειλές, ενώ στην ανάρτησή της, συμπλήρωσε «Σταματήστε να παράγετε fakenews, που προκαλούν απειλές για τη ζωή, New York Times. Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλίσουν την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεών τους, βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις του 1961».

Υπενθυμίζεται πως, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της χώρας, βρίσκονται στο Αφγανιστάν από το 2001, όταν και ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Tags:
Ταλιμπάν, στρατιώτες, Αφγανιστάν, New York Times, ειδήσεις, απειλές, ρώσοι διπλωμάτες, διπλωμάτες, ΗΠΑ, Ρωσία, fake news
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK