14:02 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Εφετείο των ΗΠΑ αποφάσισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε παράνομα χρήματα του υπουργείου Άμυνας για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Στην απόφαση πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποίησε παρανόμως χρήματα από το υπουργείο Άμυνας, για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, κατέληξε το Εφετείο της Ένατης Περιφέρειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διέθετε την εξουσία για να χρησιμοποιήσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο Άμυνας για την κατασκευή.

«Η επιτροπή έκρινε πως, το Εκτελεστικό Τμήμα δεν διέθετε ανεξάρτητη συνταγματική εξουσία για να εγκρίνει τη μεταφορά χρημάτων», έγραψε ο επικεφαλής δικαστής, Σίντνεϊ Τόμας, στην απόφαση.

«Η επιτροπή σημείωσε ότι η ρήτρα πιστώσεων του αμερικανικού Συντάγματος παραχωρεί αποκλειστικά την εξουσία της ενέργειας αυτής στο Κογκρέσο. Η επιτροπή έκρινε πως, η μεταφορά χρημάτων παραβίασε τη ρήτρα πιστώσεων και επομένως, ήταν παράνομη» αναφέρεται στην απόφαση.

Ο Τόμας διαφώνησε με το επιχείρημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι οι κατήγοροι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τη μεταφορά κεφαλαίων του Υπουργείου Άμυνας για κατασκευή τειχών στα σύνορα.

Ωστόσο, ο δικαστής Ντάνιελ Κόλινς από την πλευρά του διαφώνησε, εκφράζοντας τη γνώμη πως, η μεταφορά χρημάτων για την κατασκευή του συνοριακού τείχους ήταν νόμιμη.

Η αγωγή κατατέθηκε από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών εκ μέρους του Συλλόγου Sierra Club και Southern Border Communities Coalition (Συμμαχία Νότιων Συνοριακών Κοινοτήτων).

Στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ενέκρινε την ανάπτυξη έως και 4.000 στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, μέχρι τον Οκτώβριο, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση των συνόρων, καθώς και στην υποστήριξη του εφοδιασμού και των μεταφορών που πραγματοποιούν οι πράκτορες της Υπηρεσίας Τελωνείων στα σύνορα των ΗΠΑ.

Καραβάνια μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, οι οποίοι ζητούν άσυλο άρχισαν να κινούνται προς τις ΗΠΑ, μέσω του Μεξικού, το περασμένο φθινόπωρο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την αύξηση στις αφίξεις ως κρίση και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Φεβρουάριο, για να εξασφαλίσει κεφάλαια για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Tags:
εφετείο, στρατιώτες, Μαρκ Έσπερ, άσυλο, μετανάστες, τείχος, Μεξικό, Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, σύνορα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK