16:44 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η λίστα με τις χώρες, των οποίων οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου.

Επιδημιολογικά κριτήρια που είναι όμοια ή και καλύτερα από αυτά των ευρωπαϊκών χωρών, θα έχουν τα κράτη των οποίων οι πολίτες τους θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Για την επιλογή των κρατών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, εξάωρη διαβούλευση μεταξύ των επικεφαλής των μόνιμων αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναμενόταν να ακολουθήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία και ανακοίνωση της λίστας σήμερα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρατάθηκε η διαδικασία και  με την προθεσμία να εκπνέι την Τρίτη το πρωί, τότε είναι που θα ανακοινωθούν και επισήμως οι χώρες, από όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέρχονται στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον νέο μήνα.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, οι χώρες αυτές θα είναι ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Τυνησία, η Ταϊλάνδη, η Σερβία, η Γεωργία, η Ουρουγουάη, η Ρουάντα, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, η Αλγερία και το Μαρόκο, ενώ στη λίστα θα συμπεριληφθεί και η Κίνα, υπό τον όρο όμως να υπάρξει πολιτική αμοιβαιότητας, που σημαίνει πως και η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της, για όσους εισέρχονται από την Ευρώπη.

Προς το παρόν, ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Τουρκία δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού οι συγκεκριμένες χώρες δεν αναμένεται να συμπεριληφθούν στη λίστα που θα συνταχθεί.

Tags:
μέτρα προστασίας, πανδημία, πολίτες, κράτη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ταξιδιώτες, ταξίδι, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK