14:10 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην επιβολή περιορισμών στη Βηθλεέμ και τη Χεβρώνα προχωρούν οι αρχές της Παλαιστίνης, ύστερα από αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού.

Σε αύξηση των περιοριστικών μέτρων θα προχωρήσουν οι παλαιστινιακές αρχές εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί lockdown στη Βηθλεέμ και να εφαρμοστούν αυστηροί περιορισμοί στη Χεβρώνα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βηθλεέμ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και διαρκέσει 48 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της, Καμίλ Χμάιντ, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα The Times of Israel, ενώ στη Χεβρώνα θα επιβληθούν πιο αυστηροί περιορισμοί, ύστερα από πενθήμερο lockdown που είχε εφαρμοστεί μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των περιορισμών, συμπεριλαμβάνονται οι απαγορεύσεις των μαζικών συναθροίσεων και οι εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι.

Η απότομη αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που έχει καταγραφεί στη Δυτική Όχθη, επιβεβαιώθηκε και από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο το Σάββατο αναφέρθηκαν 67 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 33 εντοπίστηκαν στην περιοχή της Βηθλεέμ.

Συνολικά, περισσότερα από 1.860 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Παλαιστίνη.

Στις αρχές Ιουνίου, οι παλαιστινιακές αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν και πάλι τα τζαμιά στους προσκυνητές, οι οποίοι ωστόσο είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν προληπτικά μέτρα, όπως να φορούν μάσκες προσώπου και να φέρουν επιπλέον χαλιά προσευχής.

Την ίδια ώρα, απαγορεύονται ακόμη οι δημόσιες εκδηλώσεις και οι γιορτές στα τζαμιά και δεν επιτρέπεται η παρουσία παιδιών.

Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, μέτρα προστασίας, Βηθλεέμ, Παλαιστίνιοι, Παλαιστίνη, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK