17:04 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δασική πυρκαγιά στο βορειότερο τμήμα του βόρειου πολικού κύκλου κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel 2, δημιουργώντας ανησυχία για την κλιματική αλλαγή.

Την περιοχή της Σιβηρίας στον βόρειο πολικό κύκλο, όπου εντοπίστηκε δασική πυρκαγιά, απεικόνισε το δορυφορικό σύστημα Copernicus, αναγκάζονας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφράσει την ανησυχία της για το γεγονός πως σημειώνονται φωτιές όλο και πιο βόρεια, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από τον δορυφόρο Sentinel 2 και ξέσπασε σε δασική περιοχή στο βορειότερο τμήμα του πολικού κύκλου.

​Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Τα στοιχεία που μετέδωσε ο Copernicus και σχετίζονται με την παρακολούθηση των δασικών πυρκαγιών δείχνουν ότι οι δασικές πυρκαγιές επεκτείνονται όλο και πιο μακριά προς τον βορά. Χθες, ο δορυφόρος Sentinel 2 κατέγραψε εστία δασικής πυρκαγιάς στον βόρειο πολικό κύκλο, στην Δημοκρατία Σαχά στην Σιβηρία, η οποία μάλλον είναι η πιο βόρεια εστία στην ιστορία των καταγραφών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια».

Στα μέσα του μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκονται σε ετοιμότητα αυτό το καλοκαίρι καθώς υπάρχουν ανησυχίες ως προς τον αριθμό και την ένταση των δασικών πυρκαγιών.

Tags:
δορυφόρος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φωτιά, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιές, πυρκαγιά, Σιβηρία, κλιματική αλλαγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK