16:24 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε ηθοποιός και χορεύτρια κοιλιάς στην Αίγυπτο, επειδή υποτίθεται προωθούσε την «ακολασία» και την «πορνεία».

Στο στόχαστρο των αιγυπτιακών αρχών έχουν μπει τον τελευταίο καιρό γυναίκες που έχουν δημοφιλία και επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις λεγόμενες influencers.

Στο πλαίσιο αυτού του «κυνηγητού», κάποιες από αυτές τις γυναίκες έχουν κατηγορηθεί από το Κάιρο για προώθηση της «πορνείας» στα κοινωνικά μέσα και ορισμένες εξ αυτών αντιμετωπίζουν πλέον ακόμα και ποινή φυλάκισης για την υποτιθέμενη άσεμνη συμπεριφορά τους.

Η περίπτωση της ηθοποιού και χορεύτριας Σάμα ελ-Μάσρι

Μια εξέχουσα Αιγύπτια ηθοποιός και χορεύτρια της κοιλιάς, η Σάμα ελ-Μάσρι, καταδικάστηκε το Σάββατο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, για υποκίνηση σε «ακολασία» και «ανηθικότητα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς της στο διαδίκτυο, αναφέρει η εφημερίδα «Egypt Today».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Ελ-Μάσρι δημοσίευσε «σεξουαλικά επιθετικό» περιεχόμενο, το οποίο παραβίαζε τις οικογενειακές αξίες και τις Αρχές της αιγυπτιακής κοινωνίας. Στην 42χρονη χορεύτρια επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 300.000 αιγυπτιακών λιρών, περίπου 18.500 δολάρια.

Η Ελ-Μάσρι συνελήφθη τον Απρίλιο, εν μέσω έρευνας για βίντεο και φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το TikTok. Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας, όπως αναφέρει η «Egypt Today», είχε λάβει πολλές καταγγελίες από το κοινό σχετικά με τις αναρτήσεις της συγκεκριμένης γυναίκας.

Ωστόσο, η χορεύτρια αρνήθηκε ότι ήταν ένοχη, υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενο βρέθηκε και κοινοποιήθηκε, από ένα τηλέφωνο που είχε κλαπεί το περασμένο καλοκαίρι. Η ελ-Μάσρι ισχυρίστηκε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα την ανέφερε στις αρχές, λόγω των πολιτικών της απόψεων, καθώς στο παρελθόν χλεύαζε δημόσια την ομάδα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μοχάμεντ Μόρσι το 2012.

Ο Αιγύπτιος βουλευτής, Τζον Ταλαάτ, ο οποίος ζήτησε νομική δίωξη εναντίον της χορεύτριας, υποστήριξε ότι υπήρχε «μια τεράστια διαφορά μεταξύ ελευθερίας και ακολασίας», όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Επέμεινε επίσης πως και άλλες influencers του TikTok και του Instagram, οι οποίες πρόσφατα κατηγορήθηκαν ότι προωθούν την «πορνεία» και «ακολασία» στα κοινωνικά μέσα και συνελήφθησαν στην Αίγυπτο, θα αντιμετωπίσουν σύντομα παρόμοιες ποινές.

Το 2018, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φαταχ Αλ-Σίσι, επικύρωσε έναν αριθμό νόμων που σχετίζονται με την εποπτεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Tags:
Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, βουλευτής, Γενικός Εισαγγελέας, εισαγγελέας, βίντεο, φωτογραφίες, Instagram, TikTok, influencer, πορνεία, χορεύτρια, πρόστιμο, φυλάκιση, ηθοποιός, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK