15:29 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ποιες χώρες θα έχουν το «πράσινο φως», για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη λίστα με τις τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων οι πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, θα συνεχίσουν να επεξεργάζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής πίσω από κλειστές πόρτες, πραγματοποιώντας έντονες συζητήσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα μπουν στη λίστα, ποιες θα αποκλειστούν και με ποια κριτήρια. Ωστόσο, δεν υπήρξαν αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο τελικός κατάλογος των χωρών δεν συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τονίζει πως τα κράτη πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους στον κατάλογο των χωρών βάσει των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιουνίου.

Ένα από τα κριτήρια για το άνοιγμα των συνόρων είναι πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού για την κάθε χώρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 16 ανά 100.000 κατοίκους, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Οι προκαταρκτικοί κατάλογοι χωρών, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν περιελάμβαναν τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Politico Europe δημοσίευσε μια λίστα με 19 χώρες το Σαββατοκύριακο, η οποία περιλαμβάνει την Αλγερία, την Ανδόρα, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γεωργία, την Ιαπωνία, το Μονακό, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σερβία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη, Βατικανό και Κίνα.

Τη Δευτέρα, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα κληθούν να υποβάλουν γραπτές εκθέσεις, ενώ μετά θα πρέπει να ληφθεί απόφαση με ειδική πλειοψηφία.

Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των συνόρων, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη, λαμβάνεται από τα κράτη της ΕΕ, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επανειλημμένως υποστηρίξει πως χρειάζεται μια συντονισμένη προσέγγιση σε αυτό το ζήτημα.

Tags:
λίστα, κορονοϊός, πολίτες, σύνορα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK