19:16 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε fake news το άρθρο των «New York Times» περί ρωσικών αμοιβών προς τους Ταλιμπάν για νεκρούς Αμερικανούς στο Αφγανιστάν.

Στην παραδοχή πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρήκαν πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενες αμοιβές από Ρώσους προς τους Ταλιμπάν για νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες, προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

​Υπενθυμίζεται πως Ρώσοι διπλωμάτες δέχθηκαν απειλές ύστερα από ανυπόστατο άρθρο των «New York Times», το οποίο, όπως έλεγε, σύμφωνα με ανώνυμες αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, ότι ο Τραμπ είχε δεχθεί έκθεση στην οποία αναφερόταν πως η Μόσχα θα πλήρωνε ισλαμιστές αντάρτες στο Αφγανιστάν για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες, με την εφημερίδα να γράφει πως ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν είχε αναλάβει ακόμα δράση για το θέμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο έγραψε πως κανείς δεν τον ενημέρωσε για κάτι τέτοιο, ούτε τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς για τις υποτιθέμενες επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών στρατιωτών και χαρακτήρισε το άρθρο των «New York Times» ως «ψευδή είδηση» (fake news).

​Η Ρωσική Πρεσβεία στις ΗΠΑ είχε αντικρούσει τους ισχυρισμούς των «New York Times», καλώντας την κυβέρνηση Τραμπ να αναλάβει δράση ύστερα από τις απειλές εναντίον των Ρώσων διπλωματών.

Την ίδια ώρα, το Σάββατο, ακόμα και ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι αυτές οι φήμες θα δημιουργούσαν εμπόδια στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη χώρα. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τόνισε πως οι δραστηριότητές τους δεν σχετίζονται με καμία υπηρεσία πληροφοριών από ξένη χώρα.

Tags:
Αφγανιστάν, μυστικές υπηρεσίες, στρατιώτες, ρώσοι διπλωμάτες, διπλωμάτες, Ταλιμπάν, Ντόναλντ Τραμπ, άρθρο, New York Times, fake news, απειλές, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK