12:37 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ ζήτησε από την Ουάσινγκτον να αρθούν οι περιορισμοί στη βίζα για τους Κινέζους αξιωματούχους λόγω της κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στη βίζα στους Αμερικανούς που εμπλέκονται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν.

«Φυσικά, αυτό είναι ένα νέο μέτρο. Αποφασίσαμε να επιβάλουμε περιορισμούς στη βίζα στους Αμερικανούς που επιδεικνύουν κακές προθέσεις στο ζήτημα του Χονγκ Κονγκ» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το ποιους αξιωματούχους θα αφορούν ακριβώς οι περιορισμοί, ο Λιτζιάν υπογράμμισε ότι «οι ίδιοι το γνωρίζουν», επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια του Χονκ Κονγκ είναι ζήτημα αποκλειστικής ευθύνης της Κίνας και προειδοποίησε για κάθε παρέμβαση.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει περιορισμούς εναντίον των αξιωματούχων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που φέρονται να υπονομεύουν την αυτονομία του Χονκ Κονγκ.

Οι ανακοινώσεις του Τραμπ

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Μαΐου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων του Χονγκ Κονγκ αλλά και Κινέζων αξιωματούχων που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στη διάβρωση της αυτονομίας της επαρχίας.

Ο Τραμπ είχε επίσης δηλώσει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να καταργήσουν το καθεστώς εξαιρέσεων για το Χονγκ Κονγκ αναφορικά με το εμπόριο, την τεχνολογία και σε άλλα ζητήματα.

Tags:
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK