17:06 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (191)
0 40
Βρείτε μας

Το Ιράν φέρεται να ζήτησε από την Interpol τη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Οι Αρχές του Ιράν έχουν δώσει την έγκρισή τους προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στην Interpol ώστε να τοποθετήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στη λίστα των καταζητούμενων ατόμων για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, όπως μετέδωσε το Mehr News, επικαλούμενο δικαστικούς.

«Ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν 36 άτομα που συμμετείχαν σε προετοιμασίες και ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, μεταξύ των οποίων πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες» δήλωσε ο Ali Alqasi-Mehr, γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης, σήμερα, Δευτέρα.

«Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι δικαστικές αρχές ενέκριναν ψήφισμα για την προσαγωγή αυτών των ατόμων ενώπιον της δικαιοσύνης και για να ζητήσουν από την Interpol να εκδώσει τα σχετικά εντάλματα σε βάρος τους. Εάν εγκριθεί, η Interpol θα έπρεπε να απαιτήσει από τις Αρχές σε άλλες χώρες να διευκολύνουν την αναζήτηση και σύλληψη των υπόπτων.

Οι κατηγορίες του Ιράν εναντίον του Τραμπ και των άλλων προσώπων περιλαμβάνουν «ανθρωποκτονία» και «τρομοκρατικές ενέργειες», κατηγορίες που επιφέρουν μέγιστη ποινή θανάτου βάσει του ποινικού κώδικα του Ιράν.

Σύμφωνα με τον Alqasi-Mehr, το Ιράν θα συνεχίσει τη δίωξη του Τραμπ ακόμα και μετά τη λήξη της θητείας του ως Προέδρου.

Η δολοφονία Σολεϊμανί που προκάλεσε την οργή της Τεχεράνης

Υπενθυμίζεται ότι ο Κασέμ Σολεϊμανί, επικεφαλής της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης, έπειτα από επίθεση αμερικανικού drone.

Η αμερικανική επιχείρηση «εξολόθρευσης» του Ιρανού στρατηγού διατάχθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η δολοφονία του Σολεϊμανί προκάλεσε την όξυνση της έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, με τον ιρανικό στρατό να πλήττει δύο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (191)
Tags:
σύλληψη, ένταλμα σύλληψης, Ντόναλντ Τραμπ, Κασέμ Σολεϊμανί, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK