16:14 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε διαδικτυακούς διαλόγους που έχουν βρεθεί παιδόφιλοι έδιναν συμβουλές για χρήση ηρεμιστικών στα παιδιά προκειμένου να τα κακοποιήσουν σεξουαλικά. Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί 44 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τριών μηνών.

Έρευνα σε βάρος περισσότερων από 30.000 υπόπτων για παιδική κακοποίηση και πορνογραφία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία, ενώ πρόκειται για διεθνές δίκτυο όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Πέτερ Μπίζενμπαχ.

«Δεν πρόκειται απλώς για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και για σοβαρή κακοποίηση παιδιών» τόνισε ο κ. Μπίζενμπαχ και ανέφερε ότι έχουν βρεθεί διαδικτυακοί διάλογοι.

Σε αυτούς οι πιο «πεπειραμένοι» έδιναν συμβουλές σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ηρεμιστικά σε παιδιά προκειμένου να τα κακοποιήσει σεξουαλικά. 

«Όποιος δίσταζε, ενθαρρυνόταν από τους άλλους να κάνει πράξη τις προθέσεις του, ενώ κλείνονταν και ραντεβού περισσότερων παιδεραστών με το ίδιο παιδί» πρόσθεσε ο υπουργός, ομολογώντας ότι «αηδίασε» από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως.

Τόνισε ότι η παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο είναι περισσότερο διαδεδομένη απ' ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

«Το γεγονός ότι η επικοινωνία μεταξύ των δραστών είναι αυτονόητη είναι εντελώς εξοργιστικό και βαθιά ενοχλητικό. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα οι αναστολές μειώνονται και οι άνδρες προχωρούν σε πράξεις τις οποίες ίσως θα δίσταζαν να διαπράξουν έξω από το κατάλληλο περιβάλλον» συνέχισε και διευκρίνισε ότι οι πράξεις δεν αφορούν απλώς μεμονωμένους δράστες, αλλά μια οργανωμένη διαδικτυακή ομάδα συμπαθούντων, υποστηρικτών και συνεργών.

Πώς γίνεται η επικοινωνία

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες βρίσκουν πεδίο δράσης στο διαδίκτυο και αξιοποιούν τις δυνατότητές του για να ανταλλάξουν φωτογραφίες και βίντεο από τις πράξεις τους, ενώ χρησιμοποιούν ψευδώνυμα προκειμένου να επικοινωνούν είτε σε Chat Rooms είτε μέσω της εφαρμογής Messenger.

Ως αποτέλεσμα, η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει «μεγάλη πρόκληση», καθώς η αξιολόγηση των στοιχείων και ο εντοπισμός των δραστών είναι δύσκολος και απαιτεί χρόνο. Επέκρινε ακόμη το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει η υποχρέωση αποθήκευσης και αποκάλυψης των πραγματικών στοιχείων των χρηστών αυτών των ιστοσελίδων

«Είναι ασαφές εάν είναι σε κάθε περίπτωση εφικτό να γίνει ταυτοποίηση των προσώπων πίσω από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν οι δράστες για να επικοινωνούν μεταξύ τους» δήλωσε από την πλευρά του ο εισαγγελέας Μάρκους Χάρτμαν, επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας για το κυβερνοέγκλημα στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η υπόθεση αποκαλείται «Μπέργκις Γκλάντμπαχ» από την ομώνυμη πόλη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου εντοπίστηκαν οι πρώτοι ύποπτοι. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 72 δράστες, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε οκτώ άτομα και η έρευνα έχει πλέον επεκταθεί και στα 16 κρατίδια της Γερμανίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Κολωνίας, Μίχαελ Έσερ, ανέφερε ότι στην υπόθεση απασχολούνται από τον Οκτώβριο του 2019 καθημερινά περίπου 500 ερευνητές.

Είναι ενδεικτικό ότι οι ερευνητές έχουν επιβαρυνθεί πάρα πολύ ψυχολογικά, ειδικά με την παρακολούθηση του βιντεοσκοπημένου υλικού. Τρεις αρρώστησαν σοβαρά, ενώ κάποιοι άλλοι επανήλθαν στην εργασία τους μόνο αφού δέχτηκαν ψυχολογική υποστήριξη.

Οι Αρχές πάντως έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα να απελευθερώσουν από το κύκλωμα 44 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τριών μηνών.

Tags:
Γερμανία, παιδική πορνογραφία, σεξουαλική κακοποίηση, παιδική κακοποίηση, κακοποίηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK