11:44 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα βέβαια παραδέχτηκαν, ωστόσο, πως: «πολλές και καλές μερίδες φαγητού πάνε χαμένες».

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς αποκάλυψε πως τα νέα παιδιά ρίχνουν στα σκουπίδια τεράστιες ποσότητες φαγητού ετησίως, καθώς δεν γνωρίζουν πώς να τα... ξαναζεστάνουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Daily Mail», πολλοί συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να πετάξουν το φαγητό στον κάδο παρά να το αναθερμάνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ερευνητές «οι μερίδες φαγητού που πάνε χαμένες κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 700 κιλά, ενώ μεταξύ των πιάτων που πετάνε είναι: μακαρονάδες μπολονέζ, κοτόπουλο τηγανητό, ψάρια με πατάτες και άλλα».

Η εταιρία Pyrex που διεξήγαγε τη σχετική δημοσκόπηση παρατήρησε επίσης πως σχεδόν το 23% των ερωτηθέντων (ηλικίας 18-34) δεν ξέρει τι να κάνει με τα... απομεινάρια του φαγητού του.

Επίσης, το 18% δήλωσε πως «προτιμά να τρώει φαγητό απ' έξω, παρά να τρώει το φαγητό που έχει στο σπίτι», ενώ ακόμα το 38% των συμμετεχόντων υποστήριξε πως «φοβάται ότι θα αρρωστήσει αν καταναλώσει το φαγητό που δεν είναι της ώρας».

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 άτομα, ενώ το ερώτημα που τους τέθηκε είναι: «Τι κάνετε με το περίσσευμα του φαγητού σας;».

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Αλεξάντρα Μπλιθ, τόνισε πως τα αποτελέσματα της έρευνας «αντικατοπτρίζουν τον σύγχρονο και γρήγορο τρόπο ζωής που έχουν οι νέοι σήμερα», ενώ «είναι αναμφισβήτητο ότι η δουλειά και η κοινωνική ζωή των νέων πλέον τους κάνει να ψάχνουν το γρήγορο φαγητό».

Tags:
street food, fast food, παιδιά, παιδί, κατανάλωση, κατεψυγμένα τρόφιμα, τροφή, τρόφιμα, νέοι, κάδος σκουπιδιών, σκουπίδια, παραδοσιακά φαγητά, φαγητό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK