17:52 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γερμανία αναμένει να δει πώς οι νέες αμερικανικές κυρώσεις για τον Nord Stream 2 θα εξελιχθούν πριν κάνει κάποια κίνηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η θέση μας για αυτές τις κυρώσεις είναι γνωστές και δεν έχουν αλλάξει. Όσο για τα υπόλοιπα, αναμένουμε την απόφαση του Κογκρέσου» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η διακομματική πρόταση για επέκταση των αμερικανικών κυρώσεων για τον ρωσικής κατασκευής αγωγό στη Βαλτική εισήλθε στο Κογκρέσο στις αρχές Ιουνίου. Στοχεύει στη διεύρυνση της τιμωρίας ώστε να αφορούν περισσότερες εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Άλτμαϊερ, επέκρινε τους αμερικανικούς περιορισμούς στην ευρωπαϊκή υποδομή αερίου υποστηρίζοντας ότι αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Το Bloomberg επικαλούμενο πηγές στη γερμανική κυβέρνηση, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι το Βερολίνο εκτιμά τα απαντητικά στην αμερικανική εμπλοκή μέτρα. 

Οι ΗΠΑ έχουν εξαρχής εναντιωθεί στην κατασκευή του Nord Stream 2, που αποτελεί κοινό έργο της Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών, ισχυριζόμενες ότι θα προσδώσει στη Ρωσία δύναμη στην Ευρώπη καθώς θα αυξήσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Πίεση φέρεται να ασκήθηκε στη Γερμανία που έχει ρόλο-κλειδί στο έργο, παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο υποστηρίζει σθεναρά ότι ο αγωγός έχει καθαρά οικονομικό χαρακτήρα.

Η Ρωσία θεωρεί οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά του Nord Stream 2 αθέμιτο ανταγωνισμό και παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως έχει υπογραμμίσει κατά καιρούς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η χώρα παραμένει σταθερή στην ανάπτυξη του σχεδίου.

Tags:
φυσικό αέριο, Ρωσία, Βερολίνο, Γερμανία, κυρώσεις, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK