18:30 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (824)
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιμέτωποι με πρόστιμα θα μπορούσαν να βρεθούν οι γονείς στη Βρετανία που θα επιλέξουν να μην στείλουν τα παιδιά τους πίσω στο σχολείο τον Σεπτέμβριο, υπό τον φόβο της πανδημίας του κορονοϊού.

Για επιβολή προστίμων σε όσους γονείς μαθητών επιλέξουν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο το ερχόμενο φθινόπωρο, στη σκιά του κορονοϊού, προειδοποίησε ο υπουργός Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας, Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, όρισε ως υποχρεωτική την επιστροφή των παιδιών στα θρανία μετά τις διακοπές έπειτα από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC, επισήμανε πως οι οικογένειες που θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος «καλός λόγος» που θα δικαιολογεί την απουσία τους ή αν αποφασιστεί η επιβολή τοπικής καραντίνας από τις αρμόδιες αρχές. 

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην υποχρεωτική εκπαίδευση... Αν δεν υπάρχει κάποιος καλός λόγος για την απουσία, τότε θα εξετάσουμε το γεγονός να επιβάλουμε πρόστιμα στις οικογένειες που δεν στείλουν τα παιδιά τους στις εκπαιδευτικές μονάδες».

Επίσης, ο κ. Ουίλιαμσον, ανέφερε πως υπάρχει ένα λεπτομερές κυβερνητικό σχέδιο, που θα εκπονηθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναφορικά με το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο το φθινόπωρο.

Από την άλλη πλευρά, στο σχέδιο του ανοίγματος των σχολείων, αντιδρά ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση «κοιμάται στο τιμόνι» της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βρετανός πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, τόνισε ότι το γεγονός πως οι περισσότεροι μαθητές δεν επιστρέφουν στο σχολείο, αποτελεί πηγή «βαθιάς απογοήτευσης» για τον ίδιο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (824)
Tags:
σχολείο, COVID-19, μαθητές, παιδί, πρόστιμα, παιδιά, γονείς, σχολεία, Βρετανία, κορονοϊός, πρόστιμο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK