16:31 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (842)
0 0 0
Βρείτε μας

Μεγαλύτερη διαδικτυακή απήχηση έχουν τα θέματα που αφορούν στον κορονοϊό και παράγονται από το Sputnik και το RT, ιδίως στα Γαλλικά, στα Γερμανικά και στα Ισπανικά, σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το Sputnik και το RT φαίνεται πως πρωταγωνίστησαν στην ειδησεογραφική κάλυψη όσων αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού, καθώς έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποδεικνύει ότι τα θέματά τους είχαν μεγαλύτερη διαδικτυακή απήχηση σε σχέση με παραδοσιακά ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Ειδικότερα, εξετάστηκε περίοδος τριών εβδομάδων και διαπιστώθηκε το εξής:

«Μέσα μαζικής ενημέρωσης, που υποστηρίζονται από το κράτος, και παράγουν περιεχόμενο που σχετίζεται με τον κορονοϊό στα Γαλλικά, στα Γερμανικά και τα Ισπανικά μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη μέση απήχηση (online engagement) ανά άρθρο σε σχέση με σημαντικές πηγές ειδήσεων όπως η "Le Monde", το "Der Spiegel" και η "El Pais"».

Ακόμα, οι ερευνητές επισήμαναν το εξής:

«Τα περισσότερα από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία και την Τουρκία δημιουργούν περιεχόμενο στα Γαλλικά, στα Γερμανικά και τα Ισπανικά και φτάνει σε δεκάδες εκατομμύρια χρήστες των social media σε όλο τον κόσμο, αν και μέσω μικρότερων δικτύων διανομής από τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα που λειτουργούν σε αυτές τις γλώσσες».

Σε μια προηγούμενη μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι τα ρωσικά, κινεζικά, ιρανικά και τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μπορούν να φτάσουν έως και δέκα φορές τη μέση διαδικτυακή απήχηση ανά άρθρο σε σχέση με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή το BBC.

Άλλωστε, στις 15 Ιουνίου, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Αλεξέι Βόλιν, δήλωσε ότι το RT και ο ρωσικός όμιλος ειδήσεων «Rossiya Segodnya», που περιλαμβάνει τα πρακτορεία Sputnik και RIA Novosti, καινοτομούν ως προς τη σύνδεση με το διαδικτυακό κοινό.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (842)
Tags:
διαδίκτυο, κορονοϊός, Rossiya Segodnya, Sputnik, RT
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK