13:18 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε, την Τρίτη (30/06), ο νόμος Εθνικής Ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ από το Κοινοβούλιο της Κίνας και, μάλιστα, με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Ο νόμος Εθνικής Ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ εγκρίθηκε ομόφωνα, την Τρίτη (30/06), από το Κοινοβούλιο της Κίνας και προβλέπει φυλάκιση και κυρώσεις για πράξεις ανατροπής, απόσχισης, τρομοκρατίας ή ξένης συμπαιγνίας που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με τη «South China Morning Post»

Τα 162 μέλη της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου της Κίνας αποδέχθηκαν τον νόμο, με βάση τον οποίο η μέγιστη ποινή είναι η ισόβια σε αντίθεση με τα 10 έτη που προβλέπονταν παλαιότερα, όπως αναφέρει η προαναφερθείσα εφημερίδα που επικαλείται πηγές.

Επιπλέον, το προσχέδιο του νόμου πρόκειται να δημοσιευτεί το απόγευμα (τοπική ώρα) σηματοδοτώντας, έτσι, την πρώτη φορά που οι λεπτομέρειες του νόμου θα δημοσιοποιηθούν πλήρως, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Μάλιστα, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της πόλης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, είπε ότι δεν είναι σωστό να σχολιάσει τον νόμο, καθώς η συζήτηση γι' αυτόν στο Πεκίνο είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε το Reuters, σημειώνοντας ότι θα μιλήσει για εκείνον μόλις αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω νόμος, που έχει την υποστήριξη της ηγεσίας του Χονγκ Κονγκ, προκάλεσε διαμαρτυρίες στην πόλη, καθώς ορισμένοι κάτοικοι θεώρησαν ότι υπονομεύει τις ελευθερίες τους. Επίσης, δέχθηκε οξεία κριτική από τις ΗΠΑ, οι οποίες επέβαλαν και κυρώσεις εναντίον της Κίνας.

Το Πεκίνο απάντησε πως το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ άπτεται των εσωτερικών θεμάτων της Κίνας και κάλεσε να μην παρεμβαίνει κάποια χώρα σε αυτά.

Tags:
Κοινοβούλιο, Χονγκ Κονγκ, νόμος, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK