12:50 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νόμος περί ασφάλειας που προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών στο Χονγκ Κονγκ υπεγράφη σήμερα, Τρίτη, από τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.

Το ανώτατο νομοθετικό όργανο της Κίνας, η μόνιμη επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC), ψήφισε ομόφωνα υπέρ του νέου νόμου περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, ανέφερε η επίσημη Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV).

Ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, υπέγραψε διάταγμα για την εφαρμογή του νόμου περί εθνικής ασφάλειας του Χονγκ Κονγκ μετά την έγκρισή του από το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο, σύμφωνα με το CCTV.

Σε απάντηση στην έγκριση της νέας νομοθεσίας, ορισμένοι ακτιβιστές στο Χονγκ Κονγκ αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα πολιτικά κόμματα στα οποία συμμετείχαν.

Κάποιοι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας έχουν διαγράψει τους λογαριασμούς τους στο Twitter υπό τον φόβο τιμωρίας ή πιθανών ποινικών κατηγοριών βάσει της νέας νομοθεσίας.

Η νέα νομοθεσία απαγορεύει τις αποσχιστικές, ανατρεπτικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες, καθώς και κάθε μορφή ξένης παρέμβασης στο Χονγκ Κονγκ.

Η κίνηση υποστηρίζεται από την ηγεσία του Χονγκ Κονγκ, αλλά έφερε ένα κύμα διαμαρτυριών στην πόλη, καθώς ορισμένοι κάτοικοι φοβούνται ότι τα δικαιώματά τους ενδέχεται να παραβιαστούν.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, ο νέος νόμος για την ασφάλεια στοχεύει στην ποινικοποίηση παράνομων δραστηριοτήτων στην πόλη χωρίς να βλάπτει τις υπάρχουσες δημοκρατικές ελευθερίες των ντόπιων.

Tags:
διαμαρτυρία, νόμος, ασφάλεια, Χονγκ Κονγκ, Σι Τζινπίνγκ, Πεκίνο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK