17:19 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χημικό όπλο προσπάθησε να αγοράσει μέσω του λεγόμενου «σκοτεινού» διαδικτύου (Dark Web) μια 37χρονη γυναίκα, αλλά έπεσε σε μυστικό πράκτορα του FBI και κατέληξε στη φυλακή.

Μια 37χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών αφού αποδέχθηκε την ενοχή της και παραδέχθηκε πως επιχείρησε να αγοράσει χημικό όπλο στο διαδίκτυο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CTV News, η Σιτζιέ Λιου, κάτοικος στο Γουίνιπεγκ του Καναδά, καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο στην Πολιτεία της Νότιας Ντακότα, στις 22 Ιουνίου, αφού αποπειράθηκε να αγοράσει χημικό όπλο από μυστικό πράκτορα του FBI στο λεγόμενο «σκοτεινό» διαδίκτυο (Dark Web).

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Λιου επικοινώνησε για πρώτη φορά με τον μυστικό πράκτορα κάποια στιγμή μεταξύ της 15ης Φεβρουαρίου 2019 και 5ης Μαρτίου 2019, και παρήγγειλε 10 χιλιοστόλιτρα μιας άγνωστης τοξίνης, μάσκα, γάντια και ποδιά.

Με βάση μια ένορκη κατάθεση του Ειδικού Αντιπροσώπου του FBI, Στιβ Νόλντιν, υποστηρίχθηκε ότι παρ' όλο που η Λιου ήταν κάτοικος του Γουίνιπεγκ, είχε δηλώσει διεύθυνση στο Πεμπίνα της Βόρειας Ντακότα.

Έπειτα, η 37χρονη διέσχισε τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά με ένα λευκό Subaru Forester, στις 5 Μαρτίου 2019, και είπε σε έναν Αμερικανό τελωνειακό υπάλληλο ότι επρόκειτο να πάει για ψώνια στο Γκραντ Φορκς της Βόρειας Ντακότα.

Στα έγγραφα του δικαστηρίου σημειώνεται ότι η Λιου μετέβη, στη συνέχεια, σε ένα εμπορικό πρακτορείο αλληλογραφίας στην Πεμπίνα, όπου ένας αξιωματικός με πολιτικά ρούχα την παρατήρησε να λαμβάνει διάφορα πακέτα με το όνομα «Τζούλι Τσεν».

Σύμφωνα με την «Grand Forks Herald», η Λιου αντιμετώπισε δύο επιπλέον κατηγορίες στο πλαίσιο ομοσπονδιακού κατηγορητηρίου.

Ωστόσο, οι άγνωστες κατηγορίες καταρρίφθηκαν ως μέρος της συμφωνίας ενοχής της 37χρονης, η οποία αναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακή του Καναδά, σύμφωνα με το CBC News.

Tags:
διαδίκτυο, ΗΠΑ, Καναδάς, χημικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK