16:06 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Πεντάγωνο, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (30/06, τοπική ώρα), ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το σχέδιο για την απόσυρση 9.500 Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία και ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε, την Τρίτη (30/06, τοπική ώρα), την έγκριση εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ του σχεδίου σχετικά με την απόσυρση 9.500 Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία. 

Συγκεκριμένα, ο Τζόναθαν Χόφμαν, αρμόδιος για Δημόσια Ζητήματα στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, τόνισε:

«Ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Άμυνας ενημέρωσαν χθες τον Πρόεδρο σχετικά με τα σχέδια επαναδιάθεσης 9.500 στρατευμάτων από τη Γερμανία. Η πρόταση που εγκρίθηκε, όχι μόνο πληροί την οδηγία του Προέδρου, αλλά θα ενισχύσει επίσης τη ρωσική αποτροπή, θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ, θα καθησυχάσει τους συμμάχους, θα βελτιώσει τη στρατηγική ευελιξία των ΗΠΑ και θα φροντίσει τα μέλη των υπηρεσιών μας και τις οικογένειές τους».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Οι ηγέτες του Πενταγώνου ανυπομονούν να ενημερώσουν για το σχέδιο τις Επιτροπές Άμυνας του Κογκρέσου τις επόμενες εβδομάδες και να ακολουθήσουν οι διαβουλεύσεις με συμμάχους στο ΝΑΤΟ για την πορεία του».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απομακρύνει σχεδόν 10.000 στρατεύματα από τη Γερμανία, σημειώνοντας ότι η χώρα ξοδεύει μόνο το 1,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της για την Άμυνα, όταν το μη δεσμευτικό πρότυπο του ΝΑΤΟ είναι στο 2%.

Ακόμα, ο Τραμπ σημείωσε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ «πολύ άσχημα στο εμπόριο» και αυτή η αναφορά θα μπορούσε ενδεχομένως να σχετίζεται με την άρνηση του Βερολίνου να τερματίσει το κοινό έργο του αγωγού φυσικού αερίου με τη Ρωσία, δηλαδή το Nord Stream 2, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του και θα απειλούσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Τέλος, πρόσφατα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν απέκλεισε την πιθανότητα μερικά από τα στρατεύματα που θα αποσυρθούν από τη Γερμανία, να πάνε στην Πολωνία.

Tags:
ΝΑΤΟ, στρατιώτες, απόσυρση, Ντόναλντ Τραμπ, Γερμανία, Πεντάγωνο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK