20:53 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Βρώμικες» φωτογραφίες της γυναίκας του Κιμ Γιονγκ Ουν που έπεσαν από τον Νότο στο έδαφος της Βόρειας Κορέας ήταν ο λόγος της ανατίναξης του γραφείου των διακορεατικών σχέσεων.

Την οργή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως προκάλεσαν προπαγανδιστικά φυλλάδια που έριξαν άγνωστοι από τη Νότια Κορέα.

Στα φυλλάδια, σύμφωνα με το AFP, υπήρχαν «βρώμικες» φωτογραφίες της γυναίκας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στη χώρα. 

Τα φυλλάδια αυτά έπεσαν στη Βόρεια Κορέα, πιθανότατα μέσω μπαλονιών, μια μέθοδο που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ομάδες στη Νότια Κορέα για να ρίχνουν προπαγανδιστικό υλικό στον Βορρά. Η κίνηση αυτή φαίνεται πως αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την εντολή να ανατιναχθούν τα γραφεία επαφής των δύο Κορέων στα σύνορα.

Ο Ρώσος πρέσβης, Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, είναι ένας από τους παλαιότερους επιτετραμμένους στην Πιονγκγιάνγκ. «Τα φυλλάδια περιείχαν ένα ιδιαίτερο είδος βρώμικης, προσβλητικής προπαγάνδας, που απευθυνόταν στη σύζυγο του ηγέτη» δήλωσε ο ίδιος.

Οι φωτογραφίες ήταν επεξεργασμένες με έναν εξευτελιστικό προς τη σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ουν τρόπο, κάτι που αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι σχέσεις των δύο κρατών έχουν παγώσει μετά το «ναυάγιο» μιας συνόδου κορυφής μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές του περασμένου έτους.

Στόχος της συνόδου ήταν η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να δεχτεί μια χαλάρωση των εις βάρος της κυρώσεων.

Η Πιονγκγιάνγκ έστρεψε, ωστόσο τον θυμό της εναντίον της Σεούλ και όχι της Ουάσινγκτον, παρά τις τρεις συνόδους κορυφής μεταξύ του ηγέτη του Βορρά και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζαε-ιν, ο οποίος μεσολάβησε για την πρώτη συνάντηση Τραμπ και Κιμ στη Σιγκαπούρη.

Tags:
σύζυγος, διεθνείς σχέσεις, διμερείς σχέσεις, ανατίναξη, φωτογραφία, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK