10:28 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1044)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, Ντέιβιντ Κλαρκ, παραιτήθηκε λόγω επικρίσεων για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και γιατί «έσπασε» τα αυστηρά μέτρα της καραντίνας.

Μπορεί η Νέα Ζηλανδία να θεωρείται μία από τις χώρες που αντιμετώπισαν καλά την πανδημία του κορονοϊού, αλλά ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ντέιβιντ Κλαρκ, επειδή «έσπασε» τους αυστηρούς περιορισμούς για την καραντίνα, βγαίνοντας έξω από το σπίτι του. 

Μάλιστα, σε διαδικτυακό αίτημα στο οποίο ζητείτο η παραίτηση του Κλαρκ, συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 υπογραφές πολιτών.

«Έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο σ' εμένα ότι η συνέχιση της παρουσίας μου στο Υπουργείο, αποσπά την προσοχή από τη συνολική αντίδραση της κυβέρνησης στη νόσο COVID-19 και στην παγκόσμια πανδημία» δήλωσε ο Κλαρκ σε συνέντευξη Τύπου στο Ουέλινγκτον.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, διόρισε στη θέση του τον Κρις Χίπκινς μέχρι τις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με τη «NZ Herald».

Πάντως, η ίδια ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου ότι η Νέα Ζηλανδία εξάλειψε τον κορονοϊό, παρ' όλο που προειδοποίησε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέες μολύνσεις, αίροντας τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί 1.530 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 22 θάνατοι.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1044)
Tags:
υπουργός, πανδημία, παραίτηση, κορονοϊός, Νέα Ζηλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK