02:23 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Λάρνακσ βρίσκεται ήδη το πλωτό γεωτρύπανο που είναι προγραμματισμένο να χρησιμοποιηθεί για τις γεωτρήσεις των ENI-TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο λιμάνι της Λάρνακας αγκυροβόλησε το πλωτό γεωτρύπανο Tungsten Explorer.

Το γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από τις εταιρείες ENI-TOTAL. 

Οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν την περασμένη άνοιξη, αλλά τα γεωτρητικά προγράμματα έχουν μεταφερθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και ο απερχόμενος υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης πριν από λίγες ημέρες.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το γεωτρύπανο ήταν να μετακινηθεί από τον Λίβανο όπου και βρισκόταν για άλλη γεώτρηση στον Τρινιντάντ.

Ωστόσο, ιδιοκτήτρια εταιρεία και κοινοπραξία αποφάσισαν να παραμείνει στην Κύπρο για τους επόμενους μήνες, προκειμένου να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που θα κόστιζε η μετακίνησή του από το Τριτιντάντ στην Κύπρο.

Η είδηση αναζωπύρωσε τις ελπίδες για έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί καθυστερήσεων και αναβολών, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και γενικότερης αναταραχής στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, Total, ENI, Κύπρος, γεωτρήσεις, Λάρνακα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK