18:51 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (181)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την εξεύρεση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, μίλησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, δήλωσε σε άρθρο της εφημερίδας «The Washington Times» ότι αυτή τη στιγμή 141 εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 αναπτύσσονται στον κόσμο.

«Σκεφθείτε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ήδη η διεθνής συνεργασία για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της COVID-19. Αυτό ξεκίνησε σχεδόν μόλις κοινοποιήθηκε η αλληλουχία του κορονοϊού στο διαδίκτυο και τώρα υπάρχουν 141 εμβόλια σε ανάπτυξη. Οι κορυφαίοι υποψήφιοι μπορεί να είναι μόνο μήνες μακριά από την επιτυχία. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για πλήρη προστασία, αλλά είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ο Γκεμπρεγεσούς.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον ΠΟΥ, παρά τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την απόσυρση της χρηματοδότησης προς τον οργανισμό.

Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία, εξαιτίας του κορονοϊού, στις 11 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 10,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί παγκοσμίως, με πάνω από 515.000 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (181)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK