08:33 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Ελλάδας (ΑΟΖ) (67)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν κάποια προβληματικά πεδία», όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η Κύπρος και το Αιγαίο, αναγνωρίζοντας ότι η Γερμανία έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει.

Προϋπόθεση για την εμβάθυνση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί η διευθέτηση του ζητήματος των τουρκικών γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου και της Κρήτης, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών που είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Είναι σημαντικό για μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση και ως Προεδρία, να βγάλουμε από τη μέση τα εμπόδια, διότι όσο μας απασχολούν ζητήματα όπως οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου ή ενδεχομένως στην Κρήτη, χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος θα δείχνουν στο πλαίσιο της ΕΕ μικρή διάθεση για εμβάθυνση του διαλόγου» τόνισε ο κ. Μάας.

Όπως αποκάλυψε, το ζήτημα απασχόλησε τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του και εξετάστηκε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και η απαραίτητη βάση προκειμένου να οργανωθεί βαθύτερος διάλογος με την ΕΕ. 

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν κάποια προβληματικά πεδία», όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η Κύπρος και το Αιγαίο, αναγνωρίζοντας ότι η Γερμανία έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει.

«Ο Πρόεδρός μας μίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, γεγονός το οποίο, όπως είπε, σημαίνει ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε διάλογο» πρόσθεσε.

Συνέχισε:

«Θέλουμε στο εξής να προχωρήσουμε όλες οι πλευρές με περιεκτικό διάλογο, με σεβασμό και προς το συμφέρον όλων, θέλουμε ο καθένας να βρει το δίκιο του. Δεν απορρίπτουμε τις αξιώσεις του καθενός, αλλά είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε τον διάλογο, γι' αυτό και να τον προχωρήσουμε περαιτέρω».
Θέμα:
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Ελλάδας (ΑΟΖ) (67)
Tags:
Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος, Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, Τουρκία, γεωτρήσεις, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Χάικο Μάας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK