10:48 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος του Βελιγραδίου κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς το 82% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού προέρχεται από την περιοχή της πρωτεύουσας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Βελιγράδι, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βιώνει μια νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της πόλης, Ζόραν Ραντόιτσιτς, ανακοίνωσε την έναρξη αυστηρών μέτρων περιορισμού, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19.

Τα μέτρα προβλέπουν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων σε κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς και των 500 ατόμων σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης περιορίζεται έως τις 11:00 το βράδυ, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι εφεξής υποχρεωτική σ’ όλους τους κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το 82% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού προέρχεται από την πρωτεύουσα Βελιγράδι.

«Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα έκλεινα το Βελιγράδι και θα επέβαλα γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο «RTS», προειδοποιώντας ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, εφόσον συνεχιστεί η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερις πόλεις στη Σερβία έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Κραγκούγεβατς, Βράνιε, Νόβι Πάζαρ και Τούτιν.

Το τελευταίο 24ωρο, η Σερβία κατέγραψε 359 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των θανάτων διαμορφώνεται σε έξι. Από την αρχή της πανδημίας, παράλληλα, ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται σε 15.195 κρούσματα και 287 νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερβία, μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο, θεωρούταν από τις χώρες, οι οποίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με σχετικά υψηλή αποτελεσματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έκτακτη προσγείωση, Σερβία, Βελιγράδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK