11:08 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στη Βρετανία, απόφαση που ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών ταύτισε με την απόφαση της Ελλάδας να μην επιτρέψει τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιουλίου.

Σε καραντίνα θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα καθώς η χώρα μας δεν θα περιληφθεί στις χώρες με τις εξαιρέσεις, όπως έκανε γνωστό ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Η απόφαση αποτελεί απάντηση την επιλογή της Ελλάδας να μην «ανοίξει» τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στο Radio 4 του BBC.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου» δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών.

Όπως πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών για αφίξεις από αρκετές χώρες που θεωρούνται «χαμηλότερου κινδύνου» για τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ στις 10 Ιουλίου, λίγο περισσότερο από έναν μήνα αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να απαιτεί από τους τουρίστες από τις διεθνείς αφίξεις να απομονωθούν για δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι το «απαγορευτικό» στις πτήσεις από το εξωτερικό θα παραμείνει σε ισχύ και μετά την 1η Ιουλίου για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Tags:
κορονοϊός, πτήσεις, ταξιδιώτες, καραντίνα, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK