10:13 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε ότι ο Ζαν Καστέξ θα αναλάβει χρέη Πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του Εντουάρ Φιλίπ.

Ο Ζαν Καστέξ ορίζεται νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, μετά την παραίτηση του Εντουάρ Φιλίπ νωρίτερα σήμερα και εν μέσω φημών για ανασχηματισμό από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Πρόεδρος όρισε τον Ζαν Καστέξ (Jean Castex) στη θέση του πρωθυπουργού και του ανέθεσε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελυζέ.

Ο 55χρονος Ζαν Καστέξ, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, προέρχεται από την γαλλική δεξιά, έχει υπηρετήσει σε ανώτατες κρατικές και κυβερνητικές θέσεις. Στις δημοτικές εκλογές του 2020 επανεξελέγη δήμαρχος της πόλης Πραντ (Ανατολικά Πυρηναία) με το 76% των ψήφων.

Στις 2 Απριλίου 2020 επιφορτίσθηκε από τον Εντουάρ Φιλίπ με την εκπόνηση και εφαρμογή του σχεδίου σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ο τέως πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, αναδείχθηκε νικητής στην πόλη της Χάβρης κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της χώρας, κερδίζοντας το 58,8% των ψήφων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου, περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους κατοίκους θέλουν ο σημερινός πρωθυπουργός να διατηρήσει τη θέση του ως επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου μετά τις δημοτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος των οποίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Tags:
Ζαν Καστέξ, Εμανουέλ Μακρόν, πρωθυπουργός, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK