02:30 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από κορονοϊό έφτασαν τους 525.000, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά έχουν ξεπεράσει τα έντεκα εκατομμύρια.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε την Παρασκευή πως τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές των φαρμάκων που εξετάζονται ως πιθανά για την θεραπεία του κορονοϊού, αναμένονται μέσα σε δύο εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, δήλωσε ότι δεν θα ήταν συνετό να γίνονται προβλέψεις αναφορικά με το πότε ένα εμβόλιο για την πανδημία της COVID-19 θα μπορούσε να είναι έτοιμο για μαζική διανομή.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ένα υποψήφιο εμβόλιο μπορεί να δείξει την αποτελεσματικότητά του έως το τέλος του έτους, όμως για τον ίδιο, το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο σύντομα θα μπορούσε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή και διανομή του.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο ΠΟΥ έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται καθημερινά από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως υπερβαίνει τους 160.000 εδώ και μία εβδομάδα.

«Εδώ και μία εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπερνά τις 160.000 την ημέρα. Το 60% όλων των κρουσμάτων της COVID-19, που έχουν καταμετρηθεί έως σήμερα, έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κράτη που απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μηχανισμό που είχαν στη διάθεσή τους στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού θα δυσκολευτούν να τον νικήσουν.

«Ορισμένες χώρες... ακολούθησαν μια κατακερματισμένη προσέγγιση. Αυτές οι χώρες θα έχουν έναν μακρύ, δύσκολο δρόμο μπροστά τους» σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, χωρίς να ξεχωρίζει κανένα κράτος.
Tags:
νεκροί, κρούσματα, θεραπεία, COVID-19, κορονοϊός, ΠΟΥ, χάπια, φάρμακο, φάρμακα, δοκιμές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK