01:47 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1017)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, όρισε τον Ζαν Καστέξ ως τον νέο Πρωθυπουργό, ώρες μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Εντουάρ Φιλίπ.

Η γαλλική Εισαγγελία δήλωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει έρευνα για τους χειρισμούς του τέως πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έρευνα ανακοινώθηκε αφού εννέα καταγγελίες κατά υπουργών κρίθηκαν παραδεκτές. 

Εκτός από τον Φιλίπ, οι δύο υπουργοί που θα μπουν στο «μικροσκόπιο» είναι η πρώην υπουργός Υγείας, Άγκνες Μπουζίν και ο Ολιβιέρ Βεράν που τη διαδέχτηκε.

Στα μέσα Ιουνίου, ο Γενικός Εισαγγελέας Φρανσουά Μολίνς είχε αναφέρει ότι στο Δικαστήριο της χώρας είχαν φτάσει 84 καταγγελίες κατά της κυβέρνησης σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε την κρίση κορονοϊού.

Τότε ο Μολίνς είχε αναφέρει ότι ο κύριος στόχος της διαδικασίας θα ήταν να διαλευκανθεί αν οι αποφάσεις των μελών της κυβέρνησης ήταν οι ενδεδειγμένες κατά τη διάρκεια της κρίσης και αν οδήγησαν στη διάπραξη σε ακούσια εγκλήματα.

Οι περισσότερες καταγγελίες σχετίζονται με έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού και γενικά σε ελλιπή παροχή ασφάλειας σε χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, περισσότεροι από 600 Γάλλοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας δημιούργησαν ομάδα C19 και κατέθεσαν κοινή καταγγελία κατά του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Υγείας, ισχυριζόμενοι ότι είχαν αποτύχει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα την περίοδο που ξέσπασε η πανδημία.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1017)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Γαλλία, Εντουάρ Φιλίπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK