18:18 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1022)
0 0 0
Βρείτε μας

Για την ανάγκη αφύπνισης όλων των κυβερνήσεων ενάντια στον κορονοϊό έκανε λόγο ο επικεφαλής του προγράμματος έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, κάλεσε τις κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Η δήλωση αυτή ήρθε έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με την υγειονομική κατάσταση του Μεξικού. 

«Άπαντες πρέπει να αφυπνιστούν. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται και η κατάσταση επί του πεδίου δεν ψεύδεται... Σας παρακαλώ, μην αγνοείτε αυτά που λένε οι αριθμοί» δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων συνθηκών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν. 

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα υπάρξει ένα ασφαλές εμβόλιο ο κ. Ράιν δεν θεώρησε συνετό να προβεί σε προβλέψεις. Ωστόσο, τόνισε ότι ένα αποτελεσματικό φάρμακο θα μπορούσε να εμφανιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπορεί να παραχθεί μαζικά εξαρχής. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασε την κατανόησή του σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Τόνισε ότι διάφορες χώρες αντιμετωπίζουν πλέον δύσκολες επιλογές, αφού, από τη μία, έχουν την υγειονομική κρίση και, από την άλλη, τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων προκειμένου να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης.

«Μπορείτε να αγνοείτε το πρόβλημα, το οποίο δεν θα εξαφανιστεί δια μαγείας... οι χώρες αντιμετωπίζουν δύσκολες επιλογές, αλλά οφείλουν να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ. 

Νέες εξάρσεις της πανδημίας

Μπορεί ο κορονοϊός να βρίσκεται σε ύφεση στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά εξακολουθεί να μαστίζει τον υπόλοιπο πλανήτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το επίκεντρο της COVID-19 έχει μετατοπιστεί πλέον στις χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής. 

Σήμερα, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού η Λατινική Αμερική ξεπέρασε σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων την ευρωπαϊκή ήπειρο. Σύμφωνα με επίσημες πηγές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, η Λατινική Αμερική ξεπέρασε τις 2.735.000 μολύνσεις

Επίκεντρο της πανδημίας στη Λατινική Αμερική φαίνεται να είναι η Βραζιλία. Μονάχα εχθές καταγράφηκαν στη χώρα σχεδόν 50.000 κρούσματα και πάνω από 1.200 θάνατοι

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα σε 37 από τις συνολικά 50 Πολιτείες. Συγκεκριμένα, στη Φλόριντα καταγράφηκαν μόνο σήμερα σχεδόν 9.500 κρούσματα, ενώ εχθές ξεπέρασαν τις 10.000. Σύμφωνα με την τελευταία ολοκληρωμένη καταγραφή κρουσμάτων, την Πέμπτη ο αριθμός νέων μολύνσεων από κορονοϊό ξεπέρασε συνολικά στις ΗΠΑ τις 57.000 σε ένα 24ωρο

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1022)
Tags:
καραντίνα, COVID-19, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK