15:59 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τούρκος αξιωματούχος της αμυντικής βιομηχανίας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των δοκιμών του πρώτου πυραύλου, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένου στην Τουρκία.

Ανάρτηση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως ο ATMACA, ο πρώτος πύραυλος ο οποίος μπορεί να πλήξει πλοία και που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Τουρκία, πέρασε με επιτυχία την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση για μεγάλες αποστάσεις και πως σύντομα θα εισέλθει στο απόθεμα όπλων των δυνάμεων ασφαλείας, έκανε ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

​«Ο ATMACA πέταξε σε μεγάλη απόσταση αυτή τη φορά. Πέτυχε με επιτυχία έναν στόχο πάνω από 200 χιλιόμετρα μακριά και είναι έτοιμος να εισέλθει στον κατάλογο όπλων (του τουρκικού στρατού)», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Ντεμίρ.

Τα χαρακτηριστικά του ATMACA

Ο πύραυλος, του οποίου η ανάπτυξη ξεκίνησε το 2009, ολοκλήρωσε τις δοκιμές τον Νοέμβριο του 2018, ενώ συμφωνία για τη μαζική παραγωγή του, υπογράφηκε μεταξύ της SSB και της Roketsan το 2018.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του πυραύλου, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να πλήξει σταθερούς και κινούμενους στόχους, έχει δυνατότητα χρήσης αντιμέτρων, δυνατότητα ενημέρωσης για τον στόχο, δυνατότητες επανάληψης και ακύρωσης εργασιών, καθώς και ένα προηγμένο, σύστημα δρομολόγησης 3D.

Η εμβέλειά του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 250 χιλιόμετρα, έχει τη δυνατότητα να πετά χαμηλά πάνω από το νερό και μπορεί να προσεγγίσει τον στόχο του τόσο σε οριζόντιο όσο και σε κατακόρυφο επίπεδο. Με αυτή τη δυνατότητα, ο πύραυλος μπορεί να φτάσει σε μεγάλο υψόμετρο όταν πλησιάζει στον στόχο του και να πλήξει το πλοίο - στόχο ακριβώς από πάνω. Η στόχευση του πυραύλου μπορεί να αλλάξει ακόμη και μετά την εκτόξευσή του, ενώ διαθέτει προστατευτικά μέτρα εναντίον της ηλεκτρονικής παρέμβασης

Tags:
στρατιωτικός εξοπλισμός, άμυνα, όπλα, δοκιμές, Ναυτικό, πλοία, πύραυλος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK