18:20 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1022)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, 239 επιστήμονες έχουν στείλει επιστολή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπου υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με τον αέρα.

Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times» υποστηρίζει ότι 239 επιστήμονες από 32 χώρες απέστειλαν επιστολή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην οποία επικαλούνται ότι έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και με τον αέρα.

Σημειώνται ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ασθένεια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω σταγονιδίων προερχομένων από την μύτη ή το στόμα, τα οποία εκτοξεύονται όταν ένα άτομο που έχει προσβληθεί από την Covid-19 βήχει, φτερνίζεται ή μιλά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επιστολή τους προς τον ΠΟΥ, η οποία θα δημοσιευθεί σε επιστημονική επιθεώρηση την προσεχή εβδομάδα, οι επιστήμονες επισημαίνουν  στοιχεία που δείχνουν ότι μικρότερα σωματίδια στον αέρα μπορούν να προσβάλουν τους ανθρώπους.

Όπως τονίζουν, είτε μεταφέρεται μέσω μεγαλύτερων σταγονιδίων που εκτοξεύονται στον αέρα είτε μέσω μικρότερων σταγονιδίων που εξέρχονται μέσω της αναπνοής και μπορούν να μεταφερθούν από την μία άκρη ενός δωματίου στην άλλη, ο κορονοϊός μεταφέρεται  και μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους αν εισπνευσθεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Προς το παρόν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το θέμα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1022)
Tags:
επιστήμονες, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK