11:50 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η Ολλανδία θα αφαιρέσει το πεδίο όπου αναγράφεται το φύλο στα επίσημα έγγραφα από το 2024 ή το 2025, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Αν και η αναγραφή του φύλου στα διαβατήρια των χωρών–μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωτική, βάσει κανονισμών, η υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών της Ολλανδίας, Ίνγκριντ φαν Ένγκελσοφεν, ενημέρωσε το κοινοβούλιο της χώρας της πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να αφαιρέσει το πεδίο «φύλο» από όλες τις μορφές ταυτότητας από το 2024 ή το 2025. Η αλλαγή θα επηρεάσει και όλες τις πρόσφατες ταυτότητες που εκδόθηκαν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ολλανδής υπουργού, η εφαρμογή του μέτρου που βασίζεται σε συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού, είναι απαραίτητη για την άρση περιττών καταχωρίσεων φύλου. Η υπουργός υποστήριξε πως η αφαίρεση του φύλου θα έχει μικρό αντίκτυπο στις καθημερινές δραστηριότητες των Αρχών, αλλά είναι σημαντικό για τα άτομα που δεν αναγνωρίζουν μόνο δύο φύλα.

Αυτά τα άτομα, σύμφωνα με την υπουργό, θα μπορούν να επιλέξουν μια τρίτη επιλογή, σε ένα φύλο που έχει δηλωθεί ως «δεν ορίζεται», αλλά θα πρέπει να έχει υποβληθεί από πριν αίτηση σε δικαστήριο για να γίνει αυτό. Την ίδια ώρα, αυτά τα άτομα θα εξακολουθούν να έχουν το πεδίο «φύλο» στα διαβατήριά τους, αφού έτσι απαιτούν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ολλανδία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που πραγματοποιεί τέτοιου τύπου αλλαγή στα επίσημα έγγραφα. Η Γαλλία έχει αντικαταστήσει τα πεδία «μητέρα» και «πατέρας» στα έγγραφα με πεδία που αναγράφουν «γονέας 1» και «γονέας 2», ενώ η Γερμανία εφαρμόζει μια επιλογή τρίτου φύλου για όσους γεννιούνται με φαινότυπους και των δύο φύλων.

Tags:
ουδέτερο φύλο, τρίτο φύλο, Γαλλία, Γερμανία, διεμφυλικά άτομα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ταυτότητα, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK