11:33 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής των αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας ανάρτησε βίντεο με δοκιμή του πυραύλου ATMACA τον οποίο κατασκεύασε η Τουρκία.

Τις τελευταίες του δοκιμές ολοκλήρωσε ο πύραυλος ATMACA, που θα χρησιμοποιείται εναντίον πλοίων και ο οποίος κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Τουρκία. Κατά την τελική του δοκιμή, ο πύραυλος έπληξε στόχο σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων μακριά, σύμφωνα με την αμυντική βιομηχανία της χώρας και πλέον αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής των αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας, ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο από τις δοκιμές του πυραύλου.

Στο βίντεο, διακρίνεται ο πύραυλος να εκτοξεύεται από το έδαφος και να πλήττει έναν ψεύτικο στόχο.

«Ο ATMACA πέταξε σε μεγάλη απόσταση αυτή τη φορά. Έπληξε με επιτυχία έναν στόχο, πάνω από 200 χιλιόμετρα μακριά και είναι έτοιμος να εισέλθει στο οπλοστάσιο» έγραψε ο Ντεμίρ.

Το βίντεο παρουσιάζει επίσης τη διαδικασία σχεδιασμού του πυραύλου, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη στην εταιρεία παραγωγής πυραύλων Roketsan από τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Ο ATMACA μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορους τύπους σκαφών, συμπεριλαμβανομένων σκαφών περιπολίας, κορβέτες και φρεγάτες σύμφωνα με την Roketsan, η οποία περιγράφει τον πύραυλο ως ένα σύγχρονο, μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας όπλο.

Ο πύραυλος αναμένεται να εισέλθει στο οπλοστάσιο του τουρκικού στρατού μέχρι το τέλος του έτους, αντικαθιστώντας τους πλέον «γερασμένους» πυραύλους Harpoon που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ.

Tags:
στρατιωτικός εξοπλισμός, βίντεο, δοκιμή, όπλα, πύραυλος, τουρκικός στρατός, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK